- Homepage
- Recipe Details Page
Buddha bowl met groene linzen, rode kool en krokante groenten
- Totale tijd 43min
- 15min
Voorbereidingstijd - 28min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Groene linzen
100 cl Water
2 takje Tijm
200 g Courgette
100 g Wortel
100 g Erwten
290 g Rode kool
Roze radijzen
3 cl Citroensap
15 g Tahin
5 lepel Koolzaadolie
Zout
Zonnebloempitten
Accessoires
Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /8
Voeg het water, de met koud water gespoelde linzen en de tijm in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
300g Groene linzen 100cl Water 2takje Tijm
Menger
Stap 2 /8
Giet de linzen af en laat afkoelen.
Stap 3 /8
Doe de gepelde en in stukjes gesneden wortels, de in stukjes gesneden courgette en de erwtjes in het stoommandje.
200g Courgette 100g Wortel 100g Erwten
Stap 4 /8
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stoommandje
Stap 5 /8
Houd de groenten onder koud water en zet aan de kant.
Stap 6 /8
Meng de tahin, het citroensap en de koolzaadolie in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
3cl Citroensap 15g Tahin 5lepel Koolzaadolie Zout
Stap 7 /8
Verdeel de linzen over diepe borden.
Stap 8 /8
Leg er gelijkmatig de fijngehakte rode kool, de schijfjes radijs en wat gestoomde groenten op. Strooi er wat zonnebloempitten over. Besprenkel met de saus voor het opdienen.
290g Rode kool Roze radijzen zaadje Zonnebloempitten