- Homepage
- Bucatini all’amatriciana
Bucatini all’amatriciana
- Totale tijd 1u 4min
- 10min
Voorbereidingstijd - 54min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (20)
Ingrediënten
10 personen
800 g Bucatini
9 g Look
1 tl Peperoncino (of chilipeper)
3 cl Olijfolie
400 g Pancetta (of guanciale)
1200 g Tomatenblokjes uit blik
150 g Geraspte pecorino
Zout
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Laat water koken in een grote pot.
Stap 2 /8
Kook de bucatini volgens de kooktijd op de verpakking.
Stap 3 /8
Weeg de pecorino af en zet aan de kant.
Stap 4 /8
Doe de gepelde knoflook en de peperoncino (chilipeper) in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Vervang het mes door de menger. Voeg de olie en de pancetta toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Voeg de gehakte tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /8
Giet de saus over de pasta en voeg de pecorino toe.
Stap 8 /8
Meng goed en dien op.