- Homepage
- Recipe Details Page
Bucatini all’amatriciana
- Totale tijd 1u 4min
- 10min
Voorbereidingstijd - 54min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
10 personen
800 g Bucatini
9 g Look
1 tl Peperoncino (of chilipeper)
3 cl Olijfolie
400 g Pancetta (of guanciale)
1200 g Tomatenblokjes uit blik
150 g Geraspte pecorino
Zout
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Laat water koken in een grote pot.
Water
Stap 2 /8
Kook de bucatini volgens de kooktijd op de verpakking.
800g Bucatini
Stap 3 /8
Weeg de pecorino af en zet aan de kant.
150g Geraspte pecorino
Stap 4 /8
Doe de gepelde knoflook en de peperoncino (chilipeper) in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
9g Look 1tl Peperoncino (of chilipeper)
Ultrablade hakmes
Stap 5 /8
Vervang het mes door de menger. Voeg de olie en de pancetta toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
3cl Olijfolie 400g Pancetta (of guanciale)
Menger
Stap 6 /8
Voeg de gehakte tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1200g Tomatenblokjes uit blik Zout
Menger
Stap 7 /8
Giet de saus over de pasta en voeg de pecorino toe.
Stap 8 /8
Meng goed en dien op.