- Homepage
- Recipe Details Page
Brood met spekblokjes en comté
- Totale tijd 2u 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
0.5 zakje Droge bakkersgist
20 cl Halfvolle melk
350 g Bloem
1 tl Zout
45 g Boter op kamertemperatuur
180 g Comté
100 g Spekjes
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Weeg de spekjes en de comté af. Snijd in reepjes. Zet aan de kant.
180g Comté 100g Spekjes
Stap 2 /9
Doe de gist en de melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
0.5zakje Droge bakkersgist 20cl Halfvolle melk
Kneed- & hakmes
Stap 3 /9
Voeg de bloem, het zout en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
350g Bloem 1tl Zout 45g Boter op kamertemperatuur
Kneed- & hakmes
Stap 4 /9
Haal het deeg eruit en leg het op een bakplaat met bakpapier.
Stap 5 /9
Rol het uit tot een rechthoek.
Stap 6 /9
Doe een derde van de comté en het spek in het midden. Maak het deeg dicht. Herhaal de handeling twee keer en ga voorzichtig te werk.
Stap 7 /9
Dek af met een doek en laat het deeg op een tochtvrije plaats 2 uur rijzen.
Stap 8 /9
Verwarm na 1 uur 45 min uw oven voor op 200°C (thermostaat 6-7).
Stap 9 /9
Zet ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven.