Brood met spekblokjes en comté
Moulinex
Recept door Moulinex

Brood met spekblokjes en comté

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 50min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    35min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

4 personen

  • 0.5 zakje Droge bakkersgist

  • 20 cl Halfvolle melk

  • 350 g Bloem

  • 1 tl Zout

  • 45 g Boter op kamertemperatuur

  • 180 g Comté

  • 100 g Spekjes

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

Weeg de spekjes en de comté af. Snijd in reepjes. Zet aan de kant.

  • 180g Comté
  • 100g Spekjes

Stap 2 /9

Doe de gist en de melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 0.5zakje Droge bakkersgist
  • 20cl Halfvolle melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /9

Voeg de bloem, het zout en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.

  • 350g Bloem
  • 1tl Zout
  • 45g Boter op kamertemperatuur
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /9

Haal het deeg eruit en leg het op een bakplaat met bakpapier.

Stap 5 /9

Rol het uit tot een rechthoek.

Stap 6 /9

Doe een derde van de comté en het spek in het midden. Maak het deeg dicht. Herhaal de handeling twee keer en ga voorzichtig te werk.

Stap 7 /9

Dek af met een doek en laat het deeg op een tochtvrije plaats 2 uur rijzen.

Stap 8 /9

Verwarm na 1 uur 45 min uw oven voor op 200°C (thermostaat 6-7).

Stap 9 /9

Zet ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228