Brood gnocchi
Moulinex
Recept door Moulinex

Brood gnocchi

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 47min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    7min
  • Afkoeltijd
    20min

Ingrediënten

4 personen

  • 80 g Boter

  • 8 bladje Salie

  • 4 el Zongedroogde kerstomaatjes

  • Geraspte kaas

  • 200 g Oud brood

  • 100 g Bloem

  • 20 g Parmezaan

  • 1 Eieren

  • 1 tl Zout

  • 15 cl Water

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

Weeg in een kom het oudbakken brood af en snijd het in kleine stukjes.

  • 200g Oud brood

Stap 2 /8

Giet het water in de kom met het brood. Laat 20 minuten rusten.

  • 15cl Water

Stap 3 /8

Druk het oud brood uit om het water te verwijderen.

Stap 4 /8

Doe de bloem, het ei, de parmezaan en het zout in de mengkom met het kneed-/hakmeshulpstuk. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'. Het deeg mag niet plakkerig zijn; als het dat wel is, voeg dan een beetje bloem toe.

  • 100g Bloem
  • 20g Parmezaan
  • 1 Eieren
  • 1tl Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /8

Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit en vorm er lange worstjes van ongeveer 3 cm doorsnee van. Snijd ze in stukjes van 2 cm.

Stap 6 /8

Weeg de boter af in een bakje en zet het apart.

  • 80g Boter

Stap 7 /8

Kook de gnocchi 4 minuten in een pan met kokend water.

Stap 8 /8

Smelt in een koekenpan de boter met de salieblaadjes. Bak de gnocchi in de boter en serveer met de salieboter en de zongedroogde tomaten. Bestrooi met geraspte kaas.

  • 8bladje Salie
  • 4el Zongedroogde kerstomaatjes
  • Geraspte kaas

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228