Brood gnocchi
- Totale tijd 47min
- 20min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 20min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
80 g Boter
8 bladje Salie
4 el Zongedroogde kerstomaatjes
Geraspte kaas
200 g Oud brood
100 g Bloem
20 g Parmezaan
1 Eieren
1 tl Zout
15 cl Water
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Weeg in een kom het oudbakken brood af en snijd het in kleine stukjes.
Stap 2 /8
Giet het water in de kom met het brood. Laat 20 minuten rusten.
Stap 3 /8
Druk het oud brood uit om het water te verwijderen.
Stap 4 /8
Doe de bloem, het ei, de parmezaan en het zout in de mengkom met het kneed-/hakmeshulpstuk. Sluit het deksel met de dop en druk op 'Start'. Het deeg mag niet plakkerig zijn; als het dat wel is, voeg dan een beetje bloem toe.
Stap 5 /8
Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit en vorm er lange worstjes van ongeveer 3 cm doorsnee van. Snijd ze in stukjes van 2 cm.
Stap 6 /8
Weeg de boter af in een bakje en zet het apart.
Stap 7 /8
Kook de gnocchi 4 minuten in een pan met kokend water.
Stap 8 /8
Smelt in een koekenpan de boter met de salieblaadjes. Bak de gnocchi in de boter en serveer met de salieboter en de zongedroogde tomaten. Bestrooi met geraspte kaas.