- Homepage
- Recipe Details Page
Briochedeeg
- Totale tijd 27u
- 30min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 26u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (3)
Ingrediënten
8 personen
160 g halfgezouten boter
5 cl melk
14 g verse bakkersgist
4 eieren
420 g bloem
0.5 tl zout
60 g suiker
1 eierdooier
Parelsuiker
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /12
Let op, deze bereiding neemt zo’n 12 tot 24 uur in beslag.
Stap 2 /12
Haal de boter 1 uur voor je het deeg maakt uit de ijskast, snij ze in blokjes of plaats ze gedurende 5-10 seconden in de microgolfoven om ze zacht te maken (zonder dat de boter gaat smelten).
Stap 3 /12
Doe de melk in de keukenmachine en laat het gist gedurende 5 minuten oplossen.
Stap 4 /12
Voeg de eieren, de bloem, het zout en de suiker toe en druk op ‘Start’.
Stap 5 /12
Druk opnieuw op ‘Start’ en voeg de klontjes boter één voor één toe. Wacht tot elk stukje boter is opgenomen in het mengsel voordat je het volgende toevoegt.
Stap 6 /12
Til de kantelbare kop omhoog en maak het deeg met behulp van een spatel los van de bodem van de mengkom. Breng de kantelbare kop weer naar beneden en druk op ‘Start’.
Stap 7 /12
Bedek het deeg en laat het gedurende 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
Stap 8 /12
Bewerk het deeg door het 5-6 keer in de kom neer te smijten. Bedek het met een propere keukenhanddoek en zet het een nachtje in de ijskast.
Stap 9 /12
Vet een briochevorm in en bestrooi met wat bloem. Kneed het deeg voorzichtig in je handen om het op te warmen.
Stap 10 /12
Verdeel het deeg in 6 balletjes van hetzelfde gewicht. Plaats ze in de bakvorm en laat het geheel gedurende 2 tot 3 uur rijzen op een warme plek. Het mengsel zou nu in volume moeten zijn verdubbeld.
Stap 11 /12
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 12 /12
Bestrijk de brioche met een eierdooier, strooi er wat kristalsuiker overheen en bak gedurende 25 minuten op 180 graden.