Borsjtsj - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Borsjtsj

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 5min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    55min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g Rundvlees (onderrib)

  • 40 g Augurken

  • 400 g Aardappels

  • 50 g Selderijstengels

  • 350 g Wortels

  • 200 g Ajuin

  • 6 g Look

  • 4 cl Arachideolie

  • 1 el Paprikapoeder

  • 20 g Kippenbouillon

  • 100 g Voorgekookte gepelde gerst

  • 1 bladje Laurier

  • 1 el Bladpeterselie

  • 1 tl Peperkorrels

  • 160 cl Water

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /11

Snijd het rundsvlees in kleine blokjes van 1 cm. Zet aan de kant.

  • 300g Rundvlees (onderrib)

Stap 2 /11

Schil de aardappelen en de wortelen. Snijd ze in stukjes van 2 cm. Hak de selderij in schijfjes. Snijd de augurken. Zet aan de kant zonder de groenten te mengen.

  • 40g Augurken
  • 400g Aardappels
  • 50g Selderijstengels
  • 350g Wortels

Stap 3 /11

Leg de gepelde ajuin en look in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Ajuin
  • 6g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /11

Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie en het paprikapoeder toe. Schraap de zijkanten van de mengkom leeg. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4cl Arachideolie
  • 1el Paprikapoeder
  • Menger

Stap 5 /11

Vervang de mengstaaf door het Ultrablade-hakmes.

Stap 6 /11

Voeg de helft van de aardappelen, de wortelen, de augurken, de selderijstengel en het bouillonblokje toe.

  • 20g Kippenbouillon

Stap 7 /11

Doe het interne stoommandje in de machine. Voeg de rest van de wortelen, de aardappelen, de augurken, de peper, het rundsvlees, de laurier en de gerst toe. Breng lichtjes op smaak met zout.

  • 300g Rundvlees (onderrib)
  • 100g Voorgekookte gepelde gerst
  • 1bladje Laurier
  • 1tl Peperkorrels
  • Zout

Stap 8 /11

Giet het water erbij tot alle ingrediënten onder staan. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 160cl Water
  • Ultrablade hakmes
  • Stoommandje

Stap 9 /11

Haal de groentestukjes uit het stoommandje en doe ze in een soepterrine.

Stap 10 /11

Verwijder het mes en giet de soep in de soepterrine.

Stap 11 /11

Bestrooi met bladpeterselie en dien warm op.

  • 1el Bladpeterselie