Boerenterrine - Recepten Companion Connect XL | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Boerenterrine

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 25u 46min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    1u 31min
  • Afkoeltijd
    24u

Ingrediënten

10 personen

  • 110 g Ajuin

  • 250 g Varkensrug

  • 10 takje Bladpeterselie

  • 100 g Spekjes

  • 100 g Kalfsschouder

  • 2 Eieren

  • 10 cl Martini Rosso®

  • 80 g Hazelnoten

  • 1 bladje Laurier

  • 1 stengel Tijm

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 2 /10

Doe de in blokjes gesneden varkensrug in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Varkensrug
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /10

Zet dit aan de kant in een kom.

Stap 4 /10

Doe de in kwartjes gesneden ajuin en de peterselie in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op Start'.

  • 110g Ajuin
  • 10takje Bladpeterselie
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /10

Voeg de spekblokjes en het kalfslapje in blokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Spekjes
  • 100g Kalfsschouder
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /10

Voeg de gemixte varkensrug, de eieren en de Martini toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 Eieren
  • 10cl Martini Rosso®
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /10

Breng op smaak met peper en zout. Vul een terrine met deksel met deze bereiding en strooi er nootjes over.

  • 80g Hazelnoten
  • Zout

Stap 8 /10

Kruid met tijm en laurier. Sluit de terrine.

  • 1bladje Laurier
  • 1stengel Tijm

Stap 9 /10

Zet ze gedurende 1 uur 30 in de oven.

Stap 10 /10

Laat de terrine tussen 24 en 48 u in de koelkast staan door een gewicht op de terrine te leggen. Dien vervolgens op.