Boerenterrine
- Totale tijd 25u 46min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 31min
Gaartijd - 24u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
10 personen
110 g Ajuin
250 g Varkensrug
10 takje Bladpeterselie
100 g Spekjes
100 g Kalfsschouder
2 Eieren
10 cl Martini Rosso®
80 g Hazelnoten
1 bladje Laurier
1 stengel Tijm
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /10
Doe de in blokjes gesneden varkensrug in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Zet dit aan de kant in een kom.
Stap 4 /10
Doe de in kwartjes gesneden ajuin en de peterselie in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op Start'.
Stap 5 /10
Voeg de spekblokjes en het kalfslapje in blokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /10
Voeg de gemixte varkensrug, de eieren en de Martini toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Breng op smaak met peper en zout. Vul een terrine met deksel met deze bereiding en strooi er nootjes over.
Stap 8 /10
Kruid met tijm en laurier. Sluit de terrine.
Stap 9 /10
Zet ze gedurende 1 uur 30 in de oven.
Stap 10 /10
Laat de terrine tussen 24 en 48 u in de koelkast staan door een gewicht op de terrine te leggen. Dien vervolgens op.