- Homepage
- Recipe Details Page
Boerensoep met ei
- Totale tijd 31min
- 25min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 g Aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
150 g Wortelen, geraspt en fijngesneden
300 g Rapen, geschild en in kleine blokjes gesneden
200 g Prei, fijngesneden en goed gespoeld
2 Ui(en), gepeld en gesnipperd
2 teentje Look, gepeld, ontdaan van klem en gehakt
4 Verse eieren
80 cl Groentebouillon (of water + zout)
2 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Was de eieren. Maak een kleine opening aan de meest bolvormige kant om te vermijden dat ze barsten.
Stap 3 /6
Doe de olie in de kom. Voeg ui en prei toe. Laat karameliseren.
Stap 4 /6
Voeg alle andere ingrediënten toe en dompel de eieren onder in de soep.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie
Stap 6 /6
Spoel de eieren. Pel ze. Snij ze in vier stukken en dien de soep op met de eieren.