Blondie met witte chocolade en rode vruchten - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Blondie met witte chocolade en rode vruchten

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 1u 12min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    57min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 300 g Witte chocolade

  • 40 g Honing

  • 100 g Gezouten boter

  • 4 Eieren

  • 115 g Suiker

  • 170 g Bloem

  • 125 g Amandelpoeder

  • 1 zakje Bakpoeder

  • 200 g Diepgevroren rode vruchten

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /11

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /11

Hak de chocolade in stukjes.

  • 200g Diepgevroren rode vruchten

Stap 3 /11

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter, in stukjes gebroken chocolade en honing in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Druk op ‘Start’ en laat smelten.

  • 300g Witte chocolade
  • 40g Honing
  • 100g Gezouten boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /11

Schraap aan het einde van het programma de zijkanten van de mengkom (indien de chocolade begint te kristalliseren is dat niet erg, hij zal nadien nog homogeniseren).

Stap 5 /11

Klop ondertussen de eieren en suiker in een kom. Als de bel rinkelt, schraap dan de zijkanten van de mengkom (indien de chocolade begint te kristalliseren is dat niet erg, hij zal nadien nog homogeniseren) en voeg het ei-/suikermengsel toe. Druk op ‘Start’ om de bereiding te mengen.

  • 4 Eieren
  • 115g Suiker
  • Menger

Stap 6 /11

Voeg bloem, amandelpoeder en gist toe. Druk op 'Start'.

  • 170g Bloem
  • 125g Amandelpoeder
  • 1zakje Bakpoeder
  • Menger

Stap 7 /11

Vet een vierkante vorm in met boter en bestrooi met bloem.

Stap 8 /11

Doe het beslag in de bakvorm.

Stap 9 /11

Vet een vierkante vorm in met boter en bestrooi met bloem. En giet hier het deeg in. Bestrooi met diepgevroren rode vruchten en duw ze in het deeg met de achterkant van een lepel. Laat het geheel gedurende 50 min bakken op 170°C. Laat het lauw worden, haal het uit de vorm en leg het op een rooster.

  • 200g Diepgevroren rode vruchten

Stap 10 /11

Laat gedurende 50 min bakken op 170°C.

Stap 11 /11

Laat lauw worden, haal uit de vorm en leg op een rooster.