Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Bloemkoolsteaks met wortelfrietjes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 15min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

2 personen

  • Voor de reepjes wortel:

  • 20 g Sojasaus

  • 20 g Olijfolie

  • 10 g Ahornsiroop

  • 20 g Tahin

  • 1 tl Gerookte paprikapoeder

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 300 g Reepjes wortel (3/4 stuks)

  • Voor de bloemkoolsteaks:

  • 1 stuk Bloemkool

  • 50 g Olijfolie

  • 100 g Citroensap

  • 1 tl Gedroogde knoflook

  • 1 tl Paprikapoeder

  • 15 g Honing

  • Zout, peper

  • 2 snuifje Chilipoeder

  • 8 el Vers gehakte peterselie (ongeveer 15 g)

  • Bloemkoolmayonaise

  • 250 g Gekookte stukken bloemkool

  • 60 g Magere room

  • 20 g Olijfolie

  • 10 g Water

  • 10 g Citroensap

  • 1 tl Gerookte paprikapoeder

  • 3 g Zout

Bereiding

Stap 1 /8

Meng in een kom de sojasaus, olijfolie, ahornsiroop, tahin, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper door elkaar. Schil de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en snijd van elke helft reepjes van 3 mm. Doe de wortelreepjes in de kom en laat minstens 30 minuten marineren, roer af en toe.

  • 20g Sojasaus
  • 20g Olijfolie
  • 10g Ahornsiroop
  • 20g Tahin
  • 1tl Gerookte paprikapoeder
  • 1tl Knoflookpoeder
  • 300g Reepjes wortel (3/4 stuks)

Stap 2 /8

Verwijder de bladeren van de bloemkool maar haal niet te veel van de onderkant weg. Leg de bloemkool op een snijplank. Gebruik een groot, goed geslepen mes om 2 of 3 plakken van ongeveer 2 cm dik te snijden. Kook de bloemkoolsteaks met de frietjes in een pan met gezouten, zacht kokend water. Haal de steaks halverwege uit de pan, giet ze af en bak de frietjes verder gaar. Giet af en zet aan de kant.

  • 1stuk Bloemkool

Stap 3 /8

Mix in een kleine kom de olijfolie met het citroensap, knoflook, honing, paprika en chilipoeder. Bestrijk een kant van elke bloemkoolsteak met de olijfolie en citroensaus. Breng op smaak met zout en peper.

  • 50g Olijfolie
  • 100g Citroensap
  • 1tl Gedroogde knoflook
  • 1tl Paprikapoeder
  • 15g Honing
  • Zout, peper
  • 2snuifje Chilipoeder

Stap 4 /8

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 25 minuten aan op 180 °C. Leg de bloemkoolsteaks, bestreken met saus naar boven, op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 25 minuten aan op 180 °C. Leg de wortels plat in een enkele laag op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 5 /8

Draai halverwege het kookproces de steaks om en bestrijk de andere kant met de resterende saus. Draai de wortelreepjes om.

Stap 6 /8

Controleer of de bloemkool goed gaar is en laat eventueel naar eigen smaak nog even koken.

Stap 7 /8

Doe in een bakje de gekookte bloemkoolstukjes, room, olijfolie, water, zout, citroensap en gerookte paprikapoeder. Mix alles met een staafmixer tot een mayonaise.

  • 250g Gekookte stukken bloemkool
  • 60g Magere room
  • 20g Olijfolie
  • 10g Water
  • 10g Citroensap
  • 1tl Gerookte paprikapoeder
  • 3g Zout

Stap 8 /8

Besprenkel de gebakken bloemkoolsteaks met chilipoeder en gehakte verse peterselie. Serveer met de bloemkoolmayonaise en wortelfrietjes.

  • 8el Vers gehakte peterselie (ongeveer 15 g)

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228