- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Bloemkoolgratin met spinazie, pijnboompitten en ricotta
Bloemkoolgratin met spinazie, pijnboompitten en ricotta
- Totale tijd 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
500 g Bloemkool (helft)
500 g Verse spinazie
75 g 0,5 rode ui
30 g Boter
200 g Ricotta
300 g Crème fraîche 30% V.G.
1 Ei
1 snuifje Geraspte nootmuskaat
100 g Emmentaler
50 g Pijnboompitten
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /6
Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en kook 15 minuten in gezouten kokend water. Verwijder de roosjes met een schuimspaan, houd ze snel onder koud water en laat uitlekken.
Stap 2 /6
Verwijder de steeltjes van de spinazie en was de blaadjes. Pel en hak de ui. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui toe. Voeg de spinazie in drie delen toe. Laat lichtjes inslinken voordat je het volgende deel toevoegt. Laat gedurende 3 à 4 minuten op een laag vuur garen tot de spinazie helemaal zacht is. Roer regelmatig. Laat afkoelen.
Stap 3 /6
Doe de ricotta, de room, het ei, de nootmuskaat en de helft van de emmentaler in een kom. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet en voeg ze toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de bloemkoolroosjes en spinazie toe. Meng voorzichtig.
Stap 4 /6
Giet het mengsel in een ovenschotel. Verdeel de overgebleven kaas over de gratin. Plaats de schotel op de rooster. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 5 /6
Zet het apparaat aan. Activeer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 30 minuten. Druk op START.
Stap 6 /6
Serveer warm met een salade.