Bloemkool met kaas - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Bloemkool met kaas

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1 Grote bloemkool (ca. 1 kg)

  • 1 el Bieslook

  • 1 el Peterselie

  • 1 blokje Groentebouillon

  • 30 cl Volle melk

  • 25 cl Crème fraîche (30% V.G.)

  • 50 g Boter

  • 40 g Patisseriebloem

  • 100 g Geraspte gruyère

  • 300 g Geraspte cheddar

  • 0.5 tl Gerookt paprikapoeder (1,5 g)

  • 0.5 tl Nootmuskaat (1.5 g)

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /9

Was de bloemkool en snijd ze in kleine roosjes. Breng een pan gezouten water aan de kook, doe er dan de bloemkoolroosjes in en kook ze 10 minuten op een middelhoog vuur. Verwijder de roosjes met een schuimspaan, houd ze snel onder koud water en laat uitlekken.

  • 1 Grote bloemkool (ca. 1 kg)

Stap 2 /9

Doe de bloemkool in een grote kom, voeg de bieslook en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Roer door elkaar en zet aan de kant.

  • 1 Grote bloemkool (ca. 1 kg)
  • 1el Bieslook
  • 1el Peterselie
  • Zout, peper

Stap 3 /9

Bereid de kaassaus: verkruimel het blokje groentebouillon in een kom, voeg de melk en room toe en meng goed. Laat de boter in een steelpan op een middelhoog vuur smelten. Voeg de bloem toe. Klop snel en kook, onder voortdurend roeren, gedurende 1 minuut.

  • 1blokje Groentebouillon
  • 30cl Volle melk
  • 25cl Crème fraîche (30% V.G.)
  • 50g Boter
  • 40g Patisseriebloem

Stap 4 /9

Giet, terwijl je blijft roeren, de helft van het mengsel van melk, room en bouillon erbij. Klop met een garde tot een gladde massa en roer er dan de rest van het mengsel door. Kook nog 1 minuut, onder voortdurend kloppen, om de saus te laten indikken. Het moet dik genoeg zijn om een houten lepel te bedekken.

  • 1blokje Groentebouillon
  • 30cl Volle melk
  • 25cl Crème fraîche (30% V.G.)

Stap 5 /9

Haal van het vuur en voeg de geraspte gruyère en twee derde van de geraspte cheddar toe. Meng goed en voeg dan het paprikapoeder en de nootmuskaat toe. Breng op smaak. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bedek ze met de saus.

  • 1 Grote bloemkool (ca. 1 kg)
  • 100g Geraspte gruyère
  • 300g Geraspte cheddar
  • 0.5tl Gerookt paprikapoeder (1,5 g)
  • 0.5tl Nootmuskaat (1.5 g)

Stap 6 /9

Doe het mengsel in een 6 cm hoge gratinschotel van 30 cm op 20 cm. Strooi de overgebleven cheddar over de gratin.

  • 300g Geraspte cheddar

Stap 7 /9

Plaats de ovenschaal op de bakplaat. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.

Stap 8 /9

Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 30 minuten. Druk op START.

Stap 9 /9

Serveer warm met een salade.

Vergelijkbare recepten

Moulinex
Moulinex
27min

Bloemkool met bechamelsaus

ratings.NaN

Bloemkool met kaas - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Bloemkool met bechamelsaus
Moulinex
Moulinex
5min

Griesmeeltaart met kaas

ratings.0

Bloemkool met kaas - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Griesmeeltaart met kaas
Moulinex
Moulinex
30min

Macaroni met kaas

ratings.NaN

Bloemkool met kaas - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Macaroni met kaas
Moulinex
Moulinex
28min

Bloemkool met bechamel

ratings.NaN

Bloemkool met kaas - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Bloemkool met bechamel
Moulinex
Moulinex
31min

Naanbroodjes met kaas

ratings.NaN

Bloemkool met kaas - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Naanbroodjes met kaas