- Homepage
- Recipe Details Page
Bloemkool op Indische wijze
- Totale tijd 45min
- 10min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
2 el Citroensap
1 el Maïzena
1 Kruiden (komijn, kurkuma, garam masala)
300 g Bloemkool
1 el Olijfolie
0.5 Rode ui
1 Knoflook
1 el Tomatenpuree
15 cl Groentebouillon
8 cl Tomatensaus
8 cl Kokosmelk
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /8
Hak de ui fijn.
Stap 3 /8
Meng het citroensap, de maïzena, de helft van de kruiden en een snufje zout.
Stap 4 /8
Giet de olie in de kookpan.
Stap 5 /8
Bak de bloemkool gedurende 10 minuten. Giet de kruidige marinade erbij en bak 10 minuten. Zet opzij.
Stap 6 /8
Bak de uien en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en de rest van de kruiden toe en meng. Giet de tomatensaus en de bouillon erbij.
Stap 7 /8
Voeg de bloemkool toe en laat 15 minuten sudderen. Besprenkel met kokosmelk.
Stap 8 /8
Opdienen.