Bloemkool op Indische wijze
Moulinex
Recept door Moulinex

Bloemkool op Indische wijze

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    35min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 2 el Citroensap

  • 1 el Maïzena

  • 1 Kruiden (komijn, kurkuma, garam masala)

  • 300 g Bloemkool

  • 1 el Olijfolie

  • 0.5 Rode ui

  • 1 Knoflook

  • 1 el Tomatenpuree

  • 15 cl Groentebouillon

  • 8 cl Tomatensaus

  • 8 cl Kokosmelk

Bereiding

Stap 1 /8

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /8

Hak de ui fijn.

Stap 3 /8

Meng het citroensap, de maïzena, de helft van de kruiden en een snufje zout.

Stap 4 /8

Giet de olie in de kookpan.

Stap 5 /8

Bak de bloemkool gedurende 10 minuten. Giet de kruidige marinade erbij en bak 10 minuten. Zet opzij.

Stap 6 /8

Bak de uien en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en de rest van de kruiden toe en meng. Giet de tomatensaus en de bouillon erbij.

Stap 7 /8

Voeg de bloemkool toe en laat 15 minuten sudderen. Besprenkel met kokosmelk.

Stap 8 /8

Opdienen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228