Blini
- Totale tijd 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 5min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
60 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
200 g tarwebloem
2 eieren
1.5 el suiker
1 snuifje zout
4 cl plantaardige olie
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden.
Stap 2 /8
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
Stap 3 /8
Doe de eieren, de suiker en het zout in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 4 /8
Giet vervolgens de melk en olie door de vulopening. Druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Doe de gezeefde bloem in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 6 /8
Laat het beslag 5 minuten rusten in de mengkom.
Stap 7 /8
Druk op 'Start'.
Stap 8 /8
Vet een warme braadpan in met olie. Giet het beslag met een pollepel in de pan en draai de blini om met een spatel. Herhaal tot het beslag op is.