- Homepage
- Recipe Details Page
Blanquette van zeeduivel
- Totale tijd 40min
- 15min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g Zeeduivel
100 g Wortels
100 g Venkel
30 g Selderijstengels
50 g Sjalotten
10 cl Olijfolie
10 cl Witte wijn
20 cl Gevogeltebouillon
2 snuifje Saffraanpoeder
40 cl Dikke verse room
Zout
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Weeg de room af in een kommetje en zet aan de kant.
40cl Dikke verse room
Stap 2 /7
Doe de sjalot en de olie in de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de witte wijn toe na de pieptoon.
50g Sjalotten 10cl Olijfolie 10cl Witte wijn
Menger
Stap 3 /7
Snijd de selderij en de wortelen in schijfjes en de venkel in reepjes. Doe ze in de keukenmachine.
100g Wortels 100g Venkel 30g Selderijstengels
Stap 4 /7
Voeg de stukjes zeeduivel en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
500g Zeeduivel 20cl Gevogeltebouillon Zout
Menger
Stap 5 /7
Giet de helft van het kookvocht in een kom en voeg de room en saffraan toe. Meng met een garde.
2snuifje Saffraanpoeder 40cl Dikke verse room
Stap 6 /7
Doe de vis en groenten in een schaal en overgiet met de saus.
Stap 7 /7
Dien onmiddellijk op.