Blanquette van zeeduivel
Moulinex
Recept door Moulinex

Blanquette van zeeduivel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 40min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g Zeeduivel

  • 100 g Wortels

  • 100 g Venkel

  • 30 g Selderijstengels

  • 50 g Sjalotten

  • 10 cl Olijfolie

  • 10 cl Witte wijn

  • 20 cl Gevogeltebouillon

  • 2 snuifje Saffraanpoeder

  • 40 cl Dikke verse room

  • Zout

Accessoires

  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /7

Weeg de room af in een kommetje en zet aan de kant.

  • 40cl Dikke verse room

Stap 2 /7

Doe de sjalot en de olie in de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de witte wijn toe na de pieptoon.

  • 50g Sjalotten
  • 10cl Olijfolie
  • 10cl Witte wijn
  • Menger

Stap 3 /7

Snijd de selderij en de wortelen in schijfjes en de venkel in reepjes. Doe ze in de keukenmachine.

  • 100g Wortels
  • 100g Venkel
  • 30g Selderijstengels

Stap 4 /7

Voeg de stukjes zeeduivel en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 500g Zeeduivel
  • 20cl Gevogeltebouillon
  • Zout
  • Menger

Stap 5 /7

Giet de helft van het kookvocht in een kom en voeg de room en saffraan toe. Meng met een garde.

  • 2snuifje Saffraanpoeder
  • 40cl Dikke verse room

Stap 6 /7

Doe de vis en groenten in een schaal en overgiet met de saus.

Stap 7 /7

Dien onmiddellijk op.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228