- Homepage
- Recipe Details Page
Blanquette van kalfsvlees
- Totale tijd 1u 28min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 18min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g Kalfsvlees (schouder)
60 g Champignons
140 g Wortels
20 g Selderijstengels
50 g Ajuin
3 cl Olijfolie
1 tuiltje Gemengde kruiden
2 tl Bloem
40 cl Gevogeltebouillon
20 cl Dikke verse room
1 Eierdooier
Zout
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Weeg de dikke verse room af in een kommetje en zet aan de kant.
20cl Dikke verse room
Stap 2 /9
Snijd het vlees in stukken van 5 cm en haal het door de bloem. Zet apart.
500g Kalfsvlees (schouder) 2tl Bloem
Stap 3 /9
Doe de geschilde ajuin in kwartjes en de olie in de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
50g Ajuin 3cl Olijfolie
Menger
Stap 4 /9
Voeg de wortelen en de preistengel gesneden in stukken van 2 cm in de kom.
140g Wortels 20g Selderijstengels
Stap 5 /9
Voeg het vlees, de gemengde kruiden en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1tuiltje Gemengde kruiden 40cl Gevogeltebouillon Zout
Menger
Stap 6 /9
Voeg de champignons in kwartjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
60g Champignons
Menger
Stap 7 /9
Filter de bereiding in een zeef en vang het vocht op in een pot. Doe de dikke verse room in het kookvocht en meng met een klopper. Voeg de eierdooier toe en meng goed. Laat vijf minuten garen op een zacht vuur totdat de saus indikt.
1 Eierdooier
Stap 8 /9
Doe het vlees en de groenten in een schaal en overgiet met de saus.
Stap 9 /9
Dien onmiddellijk op.