Blanquette met kip en truffel
- Totale tijd 1u 35min
- 25min
Voorbereidingstijd - 1u 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
1 kg Braadkip
8 Wortel
8 Prei
1 Ajuin
2 lepel Olijfolie
70 cl Water
1 lepel Bloem
1 Eierdooier
2 lepel Verse room
1 Truffel
1 tuiltje Gemengde kruiden
Kruidnagel
Zout
Accessoires
Klopper
Bereiding
Stap 1 /9
Weeg en rasp de truffel in een kommetje. Zet het even apart.
Stap 2 /9
Plaats het accessoire voor een platte bodem in de kom van de keukenmachine en doe de olijfolie en de kip erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /9
Zet aan de kant op een bord.
Stap 4 /9
Stop wat kruidnagel in de ajuin.
Stap 5 /9
Doe het vlees, de wortel, de ajuin en de prei terug in de kom. Breng op smaak met zout en peper. Giet het water erbij.
Stap 6 /9
Voeg het kruidentuiltje toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /9
Zet het vlees aan de kant in een schaal en filter de bouillon door het vet zoveel mogelijk te verwijderen.
Stap 8 /9
Spoel de kom en bevestig de garde. Voeg de bouillon, de bloem en de room toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Voeg de eierdooier toe na de pieptoon.
Stap 9 /9
Giet de saus over het vlees en rasp er de truffel over.