Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 35min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    20min

Ingrediënten

8 personen

  • 2 bladerdeeg

  • 200 g champignons

  • 40 g sjalotten

  • 2 cl olijfolie

  • 4 g zout

  • 160 g cottage cheese

  • 200 g spinazie

  • 400 g zalmfilet

  • 1 ei

  • 1 cl melk

Bereiding

Stap 1 /11

Dit recept vereist een basisvoorbereiding: 2 vellen bladerdeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 3u10: 10min bereidingstijd en 3u rusttijd in de koelkast.

  • 2 bladerdeeg

Stap 2 /11

Rol twee vellen bladerdeeg uit. Rol dun uit tot een rechthoek met een dikte van 3 tot 4 mm. Laat afkoelen.

  • 2 bladerdeeg

Stap 3 /11

Snijd het aardachtige deel van de champignonsteeltjes af. Was en droog ze en snijd ze vervolgens in duxelle. Schil de sjalotten en hak ze fijn.

  • 200g champignons
  • 40g sjalotten

Stap 4 /11

Sauteer de champignons met de sjalotten en een snufje zout in een pan. Laat 5 minuten bakken en roer regelmatig tot al het vocht verdampt is. Voeg de roomkaas toe. Laat afkoelen.

  • 40g sjalotten
  • 2cl olijfolie
  • 4g zout
  • 160g cottage cheese

Stap 5 /11

Sauteer de goed gewassen en gedroogde spinazie in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken en afkoelen.

  • 2cl olijfolie
  • 200g spinazie

Stap 6 /11

Snijd rechthoekjes uit het bladerdeeg. De rechthoekjes moeten twee keer zolang als de stukken zalm zijn.

  • 2 bladerdeeg
  • 400g zalmfilet

Stap 7 /11

Leg de rechthoekjes verticaal op het werkblad. Bestrijk de onderkant van de rechthoekjes met de duxelle en blijf 1 tot 2 cm van de randen.

Stap 8 /11

Leg de spinazieblaadjes en nadien de zalm op dezelfde plek. Vouw de bovenkant van de rechthoekjes om. Maak dicht. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  • 400g zalmfilet

Stap 9 /11

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 10 /11

Glaceer met het mengsel van ei en melk. Maak lichte inkepingen in het beslag en bak 15 tot 20 minuten op 200 graden.

  • 1 ei
  • 1cl melk

Stap 11 /11

Dien onmiddellijk op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228