Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie
- Totale tijd 1u 35min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
2 bladerdeeg
200 g champignons
40 g sjalotten
2 cl olijfolie
4 g zout
160 g cottage cheese
200 g spinazie
400 g zalmfilet
1 ei
1 cl melk
Bereiding
Stap 1 /11
Dit recept vereist een basisvoorbereiding: 2 vellen bladerdeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 3u10: 10min bereidingstijd en 3u rusttijd in de koelkast.
Stap 2 /11
Rol twee vellen bladerdeeg uit. Rol dun uit tot een rechthoek met een dikte van 3 tot 4 mm. Laat afkoelen.
Stap 3 /11
Snijd het aardachtige deel van de champignonsteeltjes af. Was en droog ze en snijd ze vervolgens in duxelle. Schil de sjalotten en hak ze fijn.
Stap 4 /11
Sauteer de champignons met de sjalotten en een snufje zout in een pan. Laat 5 minuten bakken en roer regelmatig tot al het vocht verdampt is. Voeg de roomkaas toe. Laat afkoelen.
Stap 5 /11
Sauteer de goed gewassen en gedroogde spinazie in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken en afkoelen.
Stap 6 /11
Snijd rechthoekjes uit het bladerdeeg. De rechthoekjes moeten twee keer zolang als de stukken zalm zijn.
Stap 7 /11
Leg de rechthoekjes verticaal op het werkblad. Bestrijk de onderkant van de rechthoekjes met de duxelle en blijf 1 tot 2 cm van de randen.
Stap 8 /11
Leg de spinazieblaadjes en nadien de zalm op dezelfde plek. Vouw de bovenkant van de rechthoekjes om. Maak dicht. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 9 /11
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 10 /11
Glaceer met het mengsel van ei en melk. Maak lichte inkepingen in het beslag en bak 15 tot 20 minuten op 200 graden.
Stap 11 /11
Dien onmiddellijk op.