- Homepage
- Recipe Details Page
Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie
- Totale tijd 1u 35min
- 30min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 20min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
2 bladerdeeg
200 g champignons
40 g sjalotten
2 cl olijfolie
4 g zout
160 g cottage cheese
200 g spinazie
400 g zalmfilet
1 ei
1 cl melk
Bereiding
Stap 1 /10
Rol twee vellen bladerdeeg uit. Rol dun uit tot een rechthoek met een dikte van 3 tot 4 mm. Laat afkoelen.
2 bladerdeeg
Stap 2 /10
Snijd het aardachtige deel van de champignonsteeltjes af. Was en droog ze en snijd ze vervolgens in duxelle. Schil de sjalotten en hak ze fijn.
200g champignons 40g sjalotten
Stap 3 /10
Sauteer de champignons met de sjalotten en een snufje zout in een pan. Laat 5 minuten bakken en roer regelmatig tot al het vocht verdampt is. Voeg de roomkaas toe. Laat afkoelen.
40g sjalotten 2cl olijfolie 4g zout 160g cottage cheese
Stap 4 /10
Sauteer de goed gewassen en gedroogde spinazie in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken en afkoelen.
2cl olijfolie 200g spinazie
Stap 5 /10
Snijd rechthoekjes uit het bladerdeeg. De rechthoekjes moeten twee keer zolang als de stukken zalm zijn.
2 bladerdeeg 400g zalmfilet
Stap 6 /10
Leg de rechthoekjes verticaal op het werkblad. Bestrijk de onderkant van de rechthoekjes met de duxelle en blijf 1 tot 2 cm van de randen.
Stap 7 /10
Leg de spinazieblaadjes en nadien de zalm op dezelfde plek. Vouw de bovenkant van de rechthoekjes om. Maak dicht. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
400g zalmfilet
Stap 8 /10
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 9 /10
Glaceer met het mengsel van ei en melk. Maak lichte inkepingen in het beslag en bak 15 tot 20 minuten op 200 graden.
1 ei 1cl melk
Stap 10 /10
Dien onmiddellijk op.