- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Bladerdeeg
Bladerdeeg
- Totale tijd 3u 10min
- 10min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
12 personen
10 cl water
2 snuifje zout
200 g bloem
145 g boter
Accessoires
Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /10
Doe het water, het zout en de bloem in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Haal het deeg uit de mengkom, snij het kruiselings in, dek het af en laat het gedurende 30 minuten rusten in de ijskast.
Stap 3 /10
Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak en rol het uit in de vorm van een kruis.
Stap 4 /10
Maak de boter zacht door er lichtjes met een deegroller op te kloppen. Leg de boter in het midden van het deeg en vouw de 4 hoeken van het kruis eroverheen. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 centimeter en laat het gedurende 30 minuten afkoelen in de ijskast.
Stap 5 /10
Vouw het deeg eenvoudig op: verdeel het deeg denkbeeldig in drie horizontale delen en vouw het onderste stuk naar binnen toe. Plooi er het bovenste deel overheen zoals bij een portefeuille en creëer zo 3 laagjes. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm.
Stap 6 /10
Vouw het deeg nogmaals eenvoudig op. Plaats het gedurende 30 minuten in de ijskast.
Stap 7 /10
Vouw het deeg twee keer eenvoudig op en plaats het gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 8 /10
Vouw het deeg twee keer eenvoudig op en plaats het gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 9 /10
Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm.
Stap 10 /10
Het deeg is klaar en kan nu worden gebruikt in een ander recept.