Bladerdeeg - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Bladerdeeg

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 10min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    3u

Ingrediënten

12 personen

  • 10 cl water

  • 2 snuifje zout

  • 200 g bloem

  • 145 g boter

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /10

Doe het water, het zout en de bloem in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.

  • 10cl water
  • 2snuifje zout
  • 200g bloem
  • Dough Hook

Stap 2 /10

Haal het deeg uit de mengkom, snij het kruiselings in, dek het af en laat het gedurende 30 minuten rusten in de ijskast.

Stap 3 /10

Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak en rol het uit in de vorm van een kruis.

Stap 4 /10

Maak de boter zacht door er lichtjes met een deegroller op te kloppen. Leg de boter in het midden van het deeg en vouw de 4 hoeken van het kruis eroverheen. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 centimeter en laat het gedurende 30 minuten afkoelen in de ijskast.

  • 145g boter

Stap 5 /10

Vouw het deeg eenvoudig op: verdeel het deeg denkbeeldig in drie horizontale delen en vouw het onderste stuk naar binnen toe. Plooi er het bovenste deel overheen zoals bij een portefeuille en creëer zo 3 laagjes. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm.

Stap 6 /10

Vouw het deeg nogmaals eenvoudig op. Plaats het gedurende 30 minuten in de ijskast.

Stap 7 /10

Vouw het deeg twee keer eenvoudig op en plaats het gedurende 30 minuten in de koelkast.

Stap 8 /10

Vouw het deeg twee keer eenvoudig op en plaats het gedurende 30 minuten in de koelkast.

Stap 9 /10

Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm.

Stap 10 /10

Het deeg is klaar en kan nu worden gebruikt in een ander recept.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228