- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Bietenschotel
Bietenschotel
- Totale tijd 1u 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (19)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Kookrobot - 17 programma's - 8 accessoires - Ingebouwde weegschaal Companion Pro HF850810 Kookrobot - 12 programma's - 6 accessoires Companion XL HF840110 Kookrobot - 12 programma's - 7 accessoires CUISINE COMPANION Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
630 g Wortelen
600 g Rauwe rode bieten
1.5 el Plantaardige olie
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
102 g Lente-uitjes
9 g Knoflook
30 g Selderij
42 g Margarine op plantaardige basis
42 g Bloem
210 g Tempeh
180 g Knoopchampignons
15 cl Veganistische rode wijn
50 cl Groentebouillon
2 stengel Tijm
2 bladje Laurier
Balsamicoazijn
1.5 tl Geblancheerde amandelen
1.5 tl Verse dragon
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /12
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2 /12
Maak de wortelen en bieten schoon onder water om vuil te verwijderen zonder de schil te beschadigen. Schil de wortelen en snij ze diagonaal in plakjes. Schil de bieten en snijd ze in vieren.
Stap 3 /12
Leg de groenten op een bakplaat bekleed met een bakmat of bakpapier. Besprenkel met olie en breng op smaak. Laat 15 minuten garen en draai ze halverwege om. Zet opzij.
Stap 4 /12
Was de lente-uitjes en snijd de steeltjes eraf. Zet het groene gedeelte opzij. Pel de knoflook en verwijder de scheuten. Was en sorteer de selderij. Hak de lente-uitjes, knoflook en selderij grof.
Stap 5 /12
Doe ze in de mengkom met het Ultrablade mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 6 /12
Snijd de tempeh in reepjes.
Stap 7 /12
Vervang het Ultrablade-meshulpstuk door het mixerhulpstuk, schraap de zijkanten schoon en voeg de margarine en de tempeh toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
Stap 8 /12
Snijd het aardachtige deel van de champignonstengels af. Was, droog en snijd in reepjes.
Stap 9 /12
Giet de rode wijn erbij om te blussen en het kookvocht af te geven. Voeg de knoopchampignons toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
Stap 10 /12
Bestrooi met bloem. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
Stap 11 /12
Voeg de groentebouillon, tijm, laurier, balsamicoazijn, bieten en wortelen toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
Stap 12 /12
Serveer warm met gestoomde aardappelen of tagliatelle. Garneer met dragon en de gehakte lente-ui. Bestrooi met amandelen.