Bavette met sojasaus, sesam en broccoli
- Totale tijd 25min
- 15min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
Voor de steak:
600 g Steak
20 cl Sojasaus
2 teentje Fijngesneden knoflook
1 el Geraspte gember
2 el Honing
1 el Sesamolie
2 el Rijstazijn
2 el Fijngesneden koriander
2 el Geroosterde sesamzaadjes
Voor de broccoli:
500 g Broccoli
1 el Olijfolie
1 tl Sesamolie
2 el Sojasaus
1 el Honing
0.5 tl Knoflookpoeder
0.25 tl Gemalen gember
1 snuifje Chilivlokken
Zout, peper
1 el Sesamzaad
Bereiding
Stap 1 /7
Meng in een diepe schaal de sojasaus, knoflook, gember, honing, sesamolie en rijstazijn. Voeg de bavette eraan toe, dek af en laat 15 minuten marineren op kamertemperatuur.
Stap 2 /7
Snijd de broccoli in roosjes van gelijke grootte en doe ze in een grote kom. Voeg de olijfolie, sesamolie, sojasaus, honing, knoflook, gember en chilivlokken toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 10 minuten aan op 180 °C. Leg de broccoli op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /7
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Olie de plaat in. Haal de bavette uit de marinade, droog af en leg hem op de plaat in lade 1. Doe de lade dicht. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 5 /7
Draai de steak halverwege het kookproces om.
Stap 6 /7
Controleer of het vlees door en door gaar is (145°C) en braad indien nodig nog wat langer door. Snijd het vlees in plakjes en bestrooi met koriander en geroosterde sesamzaadjes.
Stap 7 /7
Serveer direct met de broccoli en bestrooi met sesamzaadjes.