Bavarois au café
Moulinex
Recept door Moulinex

Bavarois au café

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 18min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    8min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

4 personen

  • 4 Gelatine (10 g)

  • 500 Slagroom

  • 125 g Oploskoffie of 100 ml sterke koffie zonder suiker

  • 130 g Rietsuiker

  • 3 Eierdooiers

  • 200 g Melk

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /6

Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Doe de room in de kom met de klopper. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 4 Gelatine (10 g)
  • 500 Slagroom
  • Klopper

Stap 2 /6

Doe alles in een kommetje in de koelkast. Voeg de oploskoffie en de suiker toe aan de kom met de klopper. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 125g Oploskoffie of 100 ml sterke koffie zonder suiker
  • 130g Rietsuiker
  • Klopper

Stap 3 /6

Voeg de eierdooiers en de melk toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 3 Eierdooiers
  • 200g Melk
  • Klopper

Stap 4 /6

Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het mengsel in de kom met de menger. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 4 Gelatine (10 g)
  • Menger

Stap 5 /6

Laat het geheel een beetje afkoelen en voeg dan de slagroom toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 500 Slagroom
  • Menger

Stap 6 /6

Giet het mengsel in een vorm en laat het minstens 2 uur in de koelkast staan. Stort de vorm vlak voor het opdienen uit op de serveerschaal en versier naar smaak met toppings zoals slagroom of (verkruimelde) koekjes.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228