- Homepage
- Recipe Details Page
Bavarois au café
- Totale tijd 2u 18min
- 10min
Voorbereidingstijd - 8min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 Gelatine (10 g)
500 Slagroom
125 g Oploskoffie of 100 ml sterke koffie zonder suiker
130 g Rietsuiker
3 Eierdooiers
200 g Melk
Accessoires
Klopper Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Doe de room in de kom met de klopper. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
4 Gelatine (10 g) 500 Slagroom
Klopper
Stap 2 /6
Doe alles in een kommetje in de koelkast. Voeg de oploskoffie en de suiker toe aan de kom met de klopper. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
125g Oploskoffie of 100 ml sterke koffie zonder suiker 130g Rietsuiker
Klopper
Stap 3 /6
Voeg de eierdooiers en de melk toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
3 Eierdooiers 200g Melk
Klopper
Stap 4 /6
Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het mengsel in de kom met de menger. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
4 Gelatine (10 g)
Menger
Stap 5 /6
Laat het geheel een beetje afkoelen en voeg dan de slagroom toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
500 Slagroom
Menger
Stap 6 /6
Giet het mengsel in een vorm en laat het minstens 2 uur in de koelkast staan. Stort de vorm vlak voor het opdienen uit op de serveerschaal en versier naar smaak met toppings zoals slagroom of (verkruimelde) koekjes.