Baskische calamares - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Baskische calamares

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 24min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    4min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 400 g Schoongemaakte inktvis (koppen en ledematen)

  • 0.5 Gele paprika, van zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden

  • 0.5 Rode paprika, van zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden

  • 2 snuifje Espelettepeper

  • 0.5 Ui, gepeld en gesnipperd

  • 1 tl Tomatenconcentraat

  • 1 el Olijfolie

  • Zout

  • Peper

Bereiding

Stap 1 /6

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /6

Snijd het witte inktvisvlees in reepjes of ringen.Doe de olie in de pot.

  • 400g Schoongemaakte inktvis (koppen en ledematen)
  • 1el Olijfolie

Stap 3 /6

Laat de inktviskoppen aankleuren.Voeg de groenten, zout, peper, chilipeper en tomatenpuree toe.Meng alles goed.

  • 0.5 Gele paprika, van zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden
  • 0.5 Rode paprika, van zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden
  • 2snuifje Espelettepeper
  • 0.5 Ui, gepeld en gesnipperd
  • 1tl Tomatenconcentraat

Stap 4 /6

Voeg de rest van de inktvis toe.Voeg vervolgens 5 cl water toe als er geen vocht vrijkomt van de inktvis.

Stap 5 /6

Snelkookfunctie

Stap 6 /6

Dien op met rijst, tarwegriesmeel of gestoomde aardappelen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228