- Homepage
- Recipe Details Page
Baskische calamares
- Totale tijd 24min
- 20min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
400 g Schoongemaakte inktvis (koppen en ledematen)
0.5 Gele paprika, van zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden
0.5 Rode paprika, van zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden
2 snuifje Espelettepeper
0.5 Ui, gepeld en gesnipperd
1 tl Tomatenconcentraat
1 el Olijfolie
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Snijd het witte inktvisvlees in reepjes of ringen.Doe de olie in de pot.
400g Schoongemaakte inktvis (koppen en ledematen) 1el Olijfolie
Stap 3 /6
Laat de inktviskoppen aankleuren.Voeg de groenten, zout, peper, chilipeper en tomatenpuree toe.Meng alles goed.
0.5 Gele paprika, van zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden 0.5 Rode paprika, van zaadlijsten ontdaan en in reepjes gesneden 2snuifje Espelettepeper 0.5 Ui, gepeld en gesnipperd 1tl Tomatenconcentraat
Stap 4 /6
Voeg de rest van de inktvis toe.Voeg vervolgens 5 cl water toe als er geen vocht vrijkomt van de inktvis.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie
Stap 6 /6
Dien op met rijst, tarwegriesmeel of gestoomde aardappelen.