Banoffee pie
Moulinex
Recept door Moulinex

Banoffee pie

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 27min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    2min
  • Afkoeltijd
    2u 15min

Ingrediënten

4 personen

  • 240 g Speculoos

  • 120 g Boter, gesmolten

  • 4 Bananen

  • Ongezoet cacaopoeder

  • 325 g 'Dulce de leche'

  • 25 cl Slagroom

  • 30 g Mascarpone

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /6

Doe de speculoos in de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 240g Speculoos
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /6

Voeg de gesmolten boter toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 120g Boter, gesmolten
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /6

Giet dit mengsel onderin 4 dessertringen met een diameter van 10 cm, die op een met bakpapier beklede plaat worden gelegd. Druk aan met de onderkant van een glas, en ga over de wanden van de vormpjes. Laat 15 min. rusten op een koele plaats.

Stap 4 /6

Giet de 'dulce de leche' bovenop de speculoos en laat opstijven op een koude plaats.

  • 325g 'Dulce de leche'

Stap 5 /6

Giet de slagroom en mascarpone in de kom met de klopper, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 25cl Slagroom
  • 30g Mascarpone
  • Klopper

Stap 6 /6

Schil de bananen, snijd ze in schijfjes en schik ze bovenop de 'dulce de leche'. Bedek met slagroom en bestrooi met een beetje ongezoet cacaopoeder. Bewaar op een koele plaats gedurende 2 uur vóór het opdienen.

  • 4 Bananen
  • Ongezoet cacaopoeder

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228