- Homepage
- Recipe Details Page
Banoffee pie
- Totale tijd 2u 27min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 2u 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
240 g Speculoos
120 g Boter, gesmolten
4 Bananen
Ongezoet cacaopoeder
325 g 'Dulce de leche'
25 cl Slagroom
30 g Mascarpone
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de speculoos in de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
240g Speculoos
Kneed- & hakmes
Stap 2 /6
Voeg de gesmolten boter toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
120g Boter, gesmolten
Kneed- & hakmes
Stap 3 /6
Giet dit mengsel onderin 4 dessertringen met een diameter van 10 cm, die op een met bakpapier beklede plaat worden gelegd. Druk aan met de onderkant van een glas, en ga over de wanden van de vormpjes. Laat 15 min. rusten op een koele plaats.
Stap 4 /6
Giet de 'dulce de leche' bovenop de speculoos en laat opstijven op een koude plaats.
325g 'Dulce de leche'
Stap 5 /6
Giet de slagroom en mascarpone in de kom met de klopper, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
25cl Slagroom 30g Mascarpone
Klopper
Stap 6 /6
Schil de bananen, snijd ze in schijfjes en schik ze bovenop de 'dulce de leche'. Bedek met slagroom en bestrooi met een beetje ongezoet cacaopoeder. Bewaar op een koele plaats gedurende 2 uur vóór het opdienen.
4 Bananen Ongezoet cacaopoeder