Banoffee pie - Recepten Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Banoffee pie

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 27min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    2min
  • Afkoeltijd
    2u 15min

Ingrediënten

4 personen

  • 240 g Speculoos

  • 120 g Gesmolten boter

  • 540 g Bananen

  • 1 snuifje Ongezoet cacaopoeder

  • 325 g Dulce de leche

  • 25 cl Verse vloeibare room

  • 30 g Mascarpone

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /11

Laat de boter in een apart kommetje enkele seconden smelten in de microgolfoven.

  • 120g Gesmolten boter

Stap 2 /11

Doe de speculoos in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 240g Speculoos
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /11

Voeg de gesmolten boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /11

Doet dit mengsel op de bodem van ronde uitsteekvormpjes met een diameter van 10 cm. Spoel de kom van de keukenmachine.

Stap 5 /11

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en doe er het mengsel op. Druk aan met de onderkant van een glas en werk naar boven langs de zijkanten.

Stap 6 /11

Zet gedurende 15 minuten in de koelkast.

Stap 7 /11

Giet de dulce de leche op de speculoosbodem en laat opstijven in de koelkast.

  • 325g Dulce de leche

Stap 8 /11

Giet de verse vloeibare room en de mascarpone in de kom met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl Verse vloeibare room
  • 30g Mascarpone
  • Klopper

Stap 9 /11

Leg de gepelde en in schijfjes gesneden bananen op de dulce de leche.

  • 540g Bananen

Stap 10 /11

Bedek met slagroom en bestrooi met ongezoet cacaopoeder.

  • 1snuifje Ongezoet cacaopoeder

Stap 11 /11

Bewaar op een koele plaats gedurende 2 uur alvorens het te serveren.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228