Banoffee pie
- Totale tijd 2u 27min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 2u 15min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
240 g Speculoos
120 g Gesmolten boter
540 g Bananen
1 snuifje Ongezoet cacaopoeder
325 g Dulce de leche
25 cl Verse vloeibare room
30 g Mascarpone
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /11
Laat de boter in een apart kommetje enkele seconden smelten in de microgolfoven.
Stap 2 /11
Doe de speculoos in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg de gesmolten boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Doet dit mengsel op de bodem van ronde uitsteekvormpjes met een diameter van 10 cm. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /11
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en doe er het mengsel op. Druk aan met de onderkant van een glas en werk naar boven langs de zijkanten.
Stap 6 /11
Zet gedurende 15 minuten in de koelkast.
Stap 7 /11
Giet de dulce de leche op de speculoosbodem en laat opstijven in de koelkast.
Stap 8 /11
Giet de verse vloeibare room en de mascarpone in de kom met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /11
Leg de gepelde en in schijfjes gesneden bananen op de dulce de leche.
Stap 10 /11
Bedek met slagroom en bestrooi met ongezoet cacaopoeder.
Stap 11 /11
Bewaar op een koele plaats gedurende 2 uur alvorens het te serveren.