- Homepage
- Recipe Details Page
Banoffee pie
- Totale tijd 2u 27min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2min
Gaartijd - 2u 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
240 g Speculoos
120 g Gesmolten boter
540 g Bananen
1 snuifje Ongezoet cacaopoeder
325 g Dulce de leche
25 cl Verse vloeibare room
30 g Mascarpone
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /11
Laat de boter in een apart kommetje enkele seconden smelten in de microgolfoven.
120g Gesmolten boter
Stap 2 /11
Doe de speculoos in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
240g Speculoos
Kneed- & hakmes
Stap 3 /11
Voeg de gesmolten boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 4 /11
Doet dit mengsel op de bodem van ronde uitsteekvormpjes met een diameter van 10 cm. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /11
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en doe er het mengsel op. Druk aan met de onderkant van een glas en werk naar boven langs de zijkanten.
Stap 6 /11
Zet gedurende 15 minuten in de koelkast.
Stap 7 /11
Giet de dulce de leche op de speculoosbodem en laat opstijven in de koelkast.
325g Dulce de leche
Stap 8 /11
Giet de verse vloeibare room en de mascarpone in de kom met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
25cl Verse vloeibare room 30g Mascarpone
Klopper
Stap 9 /11
Leg de gepelde en in schijfjes gesneden bananen op de dulce de leche.
540g Bananen
Stap 10 /11
Bedek met slagroom en bestrooi met ongezoet cacaopoeder.
1snuifje Ongezoet cacaopoeder
Stap 11 /11
Bewaar op een koele plaats gedurende 2 uur alvorens het te serveren.