Bang bang bloemkool
- Totale tijd 45min
- 25min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
350 g Bloem
3 tl Paprikapoeder
3 tl Knoflookpoeder
50 cl Melk
200 g Panko paneermeel
3 Bloemkolen
3 el Sesamzaad
200 g Zoete chilisaus
50 g Srirachasaus
2 Limoensap
20 g Ahornsiroop
Bereiding
Stap 1 /6
Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Meng in een grote kom de bloem, paprikapoeder en knoflookpoeder. Giet geleidelijk de melk erbij en klop tot het mengsel glad is. Strooi het panko paneermeel in een ondiep bord. Haal elk stuk bloemkool door het beslag en bedek het daarna met paneermeel.
Stap 2 /6
Meng in een kommetje de zoete chilisaus met de srirachasaus, limoensap en ahornsiroop.
Stap 3 /6
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 20 minuten aan op 200 °C. Leg de bloemkoolroosjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 24 minuten aan op 200 °C. Leg de bloemkoolroosjes op de plaat in lade 2.
Stap 4 /6
Druk op de SYNC-knop. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 5 /6
Draai de bloemkoolroosjes halverwege het kookproces om.
Stap 6 /6
Schep de bloemkool op een bord en besprenkel met de chilisaus. Bestrooi met sesamzaadjes. Serveer met een varkenshaasje.