- Homepage
- Recipe Details Page
Bananenbeignets
- Totale tijd 23min
- 10min
Voorbereidingstijd - 13min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
3 Bananen
1 Ei
130 g Bloem
150 g Bloemsuiker
20 g Sesamzaad
1 tl Bakpoeder
10 cl Water
1 snuifje Zout
Citroen
Frituurolie
1 l IJskoud water
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /4
Doe het hele ei, snuifje zout, bloem en gist in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Giet na enkele seconden de 10 cl water door de dop.
1 Ei 130g Bloem 1tl Bakpoeder 10cl Water 1snuifje Zout
Kneed- & hakmes
Stap 2 /4
Laat de bloemsuiker smelten in een pan met 2 eetlepels water tot een bleke karamel.Voeg op dit moment de sesamzaadjes en een paar druppels citroen toe en laat nog 2 minuten garen.
150g Bloemsuiker 20g Sesamzaad Citroen
Stap 3 /4
Verhit de frituurolie in een grote pan. Schil de bananen en snijd ze in 4 stukken.Dompel elk stuk banaan in het beignetsdeeg en vervolgens in de frituurpan.Laat ongeveer 3 minuten bakken en laat uitlekken op keukenpapier.Doe hetzelfde met de andere stukken banaan.
3 Bananen Frituurolie
Stap 4 /4
Dompel elke bananenbeignet in de karamel met sesam en daarna in een kom met ijswater.Dien meteen op.
1l IJskoud water