Bananenbeignets
- Totale tijd 23min
- 10min
Voorbereidingstijd - 13min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
4 Bananen
1 Ei
130 g Bloem
150 g Poedersuiker
20 g Sesam
1 tl Bakpoeder
10 cl Water
1 snuifje Zout
100 cl IJswater
Citroen
Frituurolie
2 el Water
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Laat de poedersuiker smelten in een pot met water tot u een lichte karamel krijgt.
Stap 2 /10
Voeg op dat moment de sesamzaadjes en een paar druppels citroen toe en kook nog 2 minuten.
Stap 3 /10
Weeg het water af in een kommetje en zet aan de kant.
Stap 4 /10
Doe het ei, een snufje zout, de bloem en de gist in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Giet beetje bij beetje het water erbij via de opening in het deksel.
Stap 5 /10
Verhit de frituurolie in een grote pan.
Stap 6 /10
Schil de bananen en snijd ze in 4 stukken.
Stap 7 /10
Haal elk stukje banaan door het beslag en leg ze in de frituurolie.
Stap 8 /10
Laat ongeveer 3 minuten bakken en uitlekken op keukenpapier.
Stap 9 /10
Doop elke bananenbeignet in de sesamkaramel en in een kom met ijswater.
Stap 10 /10
Dien onmiddellijk op.