Ballotines van vis - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Ballotines van vis

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 5u
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    4u

Ingrediënten

8 personen

  • 500 g Zalmfilet

  • 100 g Wijtingfilet

  • 100 g Gepelde en gekookte garnalen

  • 60 g Wortels

  • 50 g Courgette

  • 50 g Raap

  • 25 g Sjalot

  • 5 g Visfumet

  • 30 g Witbrood

  • 2 cl Melk

  • 2 Eieren

  • 1 snuifje Piment d’Espelette

  • 1 el Olijfolie

  • 1 snuifje Zout

  • Kruidenmayonaise

  • Peper

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /13

Snijd op een werkblad 2 rechthoeken van 40 x 60 cm uit temperatuurbestendige huishoudfolie.

Stap 2 /13

Snijd de zalm in de breedte doormidden en leg de vis in het midden van de huishoudfolie. Het grijze gedeelte van de zalm moet naar je gericht zijn. Breng de zalm op smaak met peper en zout.

  • 500g Zalmfilet
  • Peper

Stap 3 /13

Pel de sjalot en zet aan de kant.

  • 25g Sjalot

Stap 4 /13

Doe de gepelde en in blokjes van 0,5 cm gesneden wortel en raap in de kom van de keukenmachine met de menger, samen met de courgette in blokjes van 0,5 cm. Voeg de olijfolie en het zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 60g Wortels
  • 50g Courgette
  • 50g Raap
  • 1el Olijfolie
  • 1snuifje Zout
  • Menger

Stap 5 /13

Zet de groenten aan de kant in een kommetje. Maak de kom van de keukenmachine schoon.

Stap 6 /13

Doe de wijtingfilet, de gepelde garnalen, de gepelde sjalot en de eieren in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes.

  • 100g Wijtingfilet
  • 100g Gepelde en gekookte garnalen
  • 2 Eieren

Stap 7 /13

Voeg het witbrood, de melk, de visfumet en de Piment d’Espelette toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 5g Visfumet
  • 30g Witbrood
  • 2cl Melk
  • 1snuifje Piment d’Espelette
  • Peper
  • Ultrablade hakmes

Stap 8 /13

Verwijder Ultrablade-hakmes. Doe de gegaarde groenten in de kom en meng met een spatel.

Stap 9 /13

Leg deze vulling in het midden van de zalm en rol de zalm rond de vulling om een worst te vormen.

Stap 10 /13

Maak de kom van de keukenmachine schoon en giet er 0,7 l water in. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Leg er de ballotine van zalm in en zet het deksel erop. Druk op 'Start'.

  • Water
  • Stoom- accessoire

Stap 11 /13

Laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur.

Stap 12 /13

Vervang voorzichtig de huishoudfolie om het sap te verwijderen en laat 3 uur in de koelkast staan.

Stap 13 /13

Snijd in dikke plakken en dien op met een kruidenmayonaise.

  • Kruidenmayonaise

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228