Ballotines van vis
- Totale tijd 5u
- 15min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 4u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
8 personen
500 g Zalmfilet
100 g Wijtingfilet
100 g Gepelde en gekookte garnalen
60 g Wortels
50 g Courgette
50 g Raap
25 g Sjalot
5 g Visfumet
30 g Witbrood
2 cl Melk
2 Eieren
1 snuifje Piment d’Espelette
1 el Olijfolie
1 snuifje Zout
Kruidenmayonaise
Peper
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Snijd op een werkblad 2 rechthoeken van 40 x 60 cm uit temperatuurbestendige huishoudfolie.
Stap 2 /13
Snijd de zalm in de breedte doormidden en leg de vis in het midden van de huishoudfolie. Het grijze gedeelte van de zalm moet naar je gericht zijn. Breng de zalm op smaak met peper en zout.
Stap 3 /13
Pel de sjalot en zet aan de kant.
Stap 4 /13
Doe de gepelde en in blokjes van 0,5 cm gesneden wortel en raap in de kom van de keukenmachine met de menger, samen met de courgette in blokjes van 0,5 cm. Voeg de olijfolie en het zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /13
Zet de groenten aan de kant in een kommetje. Maak de kom van de keukenmachine schoon.
Stap 6 /13
Doe de wijtingfilet, de gepelde garnalen, de gepelde sjalot en de eieren in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes.
Stap 7 /13
Voeg het witbrood, de melk, de visfumet en de Piment d’Espelette toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 8 /13
Verwijder Ultrablade-hakmes. Doe de gegaarde groenten in de kom en meng met een spatel.
Stap 9 /13
Leg deze vulling in het midden van de zalm en rol de zalm rond de vulling om een worst te vormen.
Stap 10 /13
Maak de kom van de keukenmachine schoon en giet er 0,7 l water in. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Leg er de ballotine van zalm in en zet het deksel erop. Druk op 'Start'.
Stap 11 /13
Laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur.
Stap 12 /13
Vervang voorzichtig de huishoudfolie om het sap te verwijderen en laat 3 uur in de koelkast staan.
Stap 13 /13
Snijd in dikke plakken en dien op met een kruidenmayonaise.