Babka - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Babka

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u 50min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    3u

Ingrediënten

6 personen

  • 65 g water

  • 5 g droge bakkersgist

  • 2 snuifje fijne kristalsuiker

  • 220 g bloem

  • 40 g fijne kristalsuiker

  • 1 eenheid eieren

  • 1 snuifje zout

  • 60 g boter

  • 70 g smeersel

  • 1 eenheid Eidooier

  • 1 el Melk

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /12

Warm het water op in de microgolfoven tussen 38°C en 40°C. Zorg ervoor dat het water niet te warm is, omdat dit de gist kan deactiveren. Doe het water en de suiker in de kom en voeg de te rehydrateren gist toe. Druk op 'Start'.

  • 65g water
  • 5g droge bakkersgist
  • 2snuifje fijne kristalsuiker
  • Beater

Stap 2 /12

Bedek de kom. Laat dit ongeveer 5 minuten staan tot de gist opgelost is. De gist moet opgelost worden

Stap 3 /12

Voeg de bloem, suiker en eieren toe aan het water/gistmengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 220g bloem
  • 40g fijne kristalsuiker
  • 1eenheid eieren
  • Dough Hook

Stap 4 /12

Voeg hier het zout en de zachte blokjes boter aan toe en druk op ‘Start’.

  • 1snuifje zout
  • 60g boter
  • Dough Hook

Stap 5 /12

Doe het deeg in een grote kom en bedek het met een propere keukenhanddoek. Laat minstens 2 uur op een warme plek staan.

Stap 6 /12

Haal het deeg uit de kom. Vouw het deeg, neem de uiteinden en trek ze naar het midden om een bal te vormen (maak in totaal 6 flappen). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 30x20 cm.

Stap 7 /12

Verdeel het smeersel uit over de rechthoek en laat 2 cm van de rand vrij.

  • 70g smeersel

Stap 8 /12

Rol het deeg op en snijd de rol in de lengte door met een mes.

Stap 9 /12

Draai de twee rollen bovenop elkaar en vorm het geheel om tot een ring. Leg het hierna op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Stap 10 /12

Bedek het geheel met een propere theedoek en laat 1 uur rusten.

Stap 11 /12

Verwarm de oven voor op 180 graden. In een kommetje, meng het eigeel en de melk . Bestrijk de babka met dit mengsel. Na het koken krijgt de babka een gouden kleur

Stap 12 /12

Laat gedurende ongeveer 20 minuten op 180 graden bakken.