- Homepage
- Recipe Details Page
Babka
- Totale tijd 5u
- 30min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 4u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
4.5 cl water
4 g droge bakkersgist
2 snuifje fijne kristalsuiker
200 g bloem
37 g fijne kristalsuiker
2 eenheid eieren
2 snuifje zout
56 g boter
56 g smeersel
Accessoires
Dough Hook Beater
Bereiding
Stap 1 /12
Doe het warme water van ongeveer 40 graden, de suiker en de gist in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
4.5cl water 4g droge bakkersgist 2snuifje fijne kristalsuiker
Beater
Stap 2 /12
Bedek de kom. Laat dit ongeveer 15 minuten staan tot de gist opgelost is.
Stap 3 /12
Voeg de bloem, suiker en eieren toe aan het water/gistmengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
200g bloem 37g fijne kristalsuiker 2eenheid eieren
Dough Hook
Stap 4 /12
Voeg hier het zout en de zachte blokjes boter aan toe en druk op ‘Start’.
2snuifje zout 56g boter
Dough Hook
Stap 5 /12
Doe het deeg in een grote kom en bedek het met een propere keukenhanddoek. Laat minstens 3 uur op een warme plek staan.
Stap 6 /12
Rol het deeg uit tot een rechthoek op een met bloem bestrooid aanrecht.
Stap 7 /12
Verdeel het smeersel uit over de rechthoek en laat 2 cm van de rand vrij.
56g smeersel
Stap 8 /12
Rol het deeg op en snijd de rol in de lengte door met een mes.
Stap 9 /12
Draai de twee rollen bovenop elkaar en vorm het geheel om tot een ring. Leg het hierna op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Stap 10 /12
Bedek het geheel met een propere theedoek en laat 1 uur rusten.
Stap 11 /12
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 12 /12
Laat gedurende ongeveer 25 minuten op 180 graden bakken.