Babka
Moulinex
Recept door Moulinex

Babka

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 5u
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    4u

Ingrediënten

6 personen

  • 4.5 cl water

  • 4 g droge bakkersgist

  • 2 snuifje fijne kristalsuiker

  • 200 g bloem

  • 37 g fijne kristalsuiker

  • 2 eenheid eieren

  • 2 snuifje zout

  • 56 g boter

  • 56 g smeersel

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /12

Doe het warme water van ongeveer 40 graden, de suiker en de gist in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 4.5cl water
  • 4g droge bakkersgist
  • 2snuifje fijne kristalsuiker
  • Beater

Stap 2 /12

Bedek de kom. Laat dit ongeveer 15 minuten staan tot de gist opgelost is.

Stap 3 /12

Voeg de bloem, suiker en eieren toe aan het water/gistmengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 200g bloem
  • 37g fijne kristalsuiker
  • 2eenheid eieren
  • Dough Hook

Stap 4 /12

Voeg hier het zout en de zachte blokjes boter aan toe en druk op ‘Start’.

  • 2snuifje zout
  • 56g boter
  • Dough Hook

Stap 5 /12

Doe het deeg in een grote kom en bedek het met een propere keukenhanddoek. Laat minstens 3 uur op een warme plek staan.

Stap 6 /12

Rol het deeg uit tot een rechthoek op een met bloem bestrooid aanrecht.

Stap 7 /12

Verdeel het smeersel uit over de rechthoek en laat 2 cm van de rand vrij.

  • 56g smeersel

Stap 8 /12

Rol het deeg op en snijd de rol in de lengte door met een mes.

Stap 9 /12

Draai de twee rollen bovenop elkaar en vorm het geheel om tot een ring. Leg het hierna op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Stap 10 /12

Bedek het geheel met een propere theedoek en laat 1 uur rusten.

Stap 11 /12

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 12 /12

Laat gedurende ongeveer 25 minuten op 180 graden bakken.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228