Baba au rhum
- Totale tijd 1u 50min
- 30min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
187 g bloem
75 g boter
3 volledige eieren
2 eierdooiers
2.5 cl melk
22 g poedersuiker
7 g Droge gist
75 g rietsuiker
4.5 cl rum
30 cl water
2 citroenen
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de melk, de eieren en de custardsuiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op'Start'.
Stap 2 /11
Voeg de bloem en de gist toe aan het mengsel in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Voeg vervolgens de zachte boter (op kamertemperatuur gebracht) toe aan de bereiding in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
Stap 4 /11
Doe het deeg in een spuitzak.
Stap 5 /11
Vul er 6 kleine ingevette metalen vormpjes mee.
Stap 6 /11
Dek af met een handdoek en laat 1 uur rijzen.
Stap 7 /11
Verwarm in een pannetje het water met de rietsuiker, de citroenschil en de rum. Zet het vuur uit voor de bereiding begint te koken en laat afkoelen.
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 9 /11
Bak de baba gedurende 20 minuten op 180 graden in de oven.
Stap 10 /11
Laat de baba lichtjes afkoelen tot hij nog warm is. Dompel hem vervolgens in het gearomatiseerde water zodat hij de smaken kan opnemen.
Stap 11 /11
De baba kan in de siroop 1 week in de koelkast bewaard worden. Hij kan in zijn geheel gegeten worden of doormidden gesneden met slagroom.