- Homepage
- Recipe Details Page
Baba au rhum
- Totale tijd 1u 50min
- 30min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
187 g bloem
75 g boter
3 volledige eieren
2 eierdooiers
2.5 cl melk
22 g poedersuiker
22 g biergist
75 g rietsuiker
4.5 cl rum
30 cl water
2 citroenen
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /11
Doe de melk, de eieren en de custardsuiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op'Start'.
3 volledige eieren 2 eierdooiers 2.5cl melk 22g poedersuiker
Flex Whisk
Stap 2 /11
Voeg de bloem en de gist toe aan het mengsel in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
187g bloem 22g biergist
Dough Hook
Stap 3 /11
Voeg vervolgens de zachte boter (op kamertemperatuur gebracht) toe aan de bereiding in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.
75g boter
Dough Hook
Stap 4 /11
Doe het deeg in een spuitzak.
Stap 5 /11
Vul er 4 kleine ingevette metalen vormpjes mee.
Stap 6 /11
Dek af met een handdoek en laat 1 uur rijzen.
Stap 7 /11
Verwarm in een pannetje het water met de rietsuiker, de citroenschil en de rum. Zet het vuur uit voor de bereiding begint te koken en laat afkoelen.
75g rietsuiker 4.5cl rum 30cl water 2 citroenen
Stap 8 /11
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 9 /11
Bak de baba gedurende 20 minuten op 180 graden in de oven.
Stap 10 /11
Laat de baba lichtjes afkoelen tot hij nog warm is. Dompel hem vervolgens in het gearomatiseerde water zodat hij de smaken kan opnemen.
Stap 11 /11
De baba kan in de siroop 1 week in de koelkast bewaard worden. Hij kan in zijn geheel gegeten worden of doormidden gesneden met slagroom.