Baba au rhum - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Baba au rhum

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 50min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

8 personen

  • 187 g bloem

  • 75 g boter

  • 3 volledige eieren

  • 2 eierdooiers

  • 2.5 cl melk

  • 22 g poedersuiker

  • 22 g biergist

  • 75 g rietsuiker

  • 4.5 cl rum

  • 30 cl water

  • 2 citroenen

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /11

Doe de melk, de eieren en de custardsuiker in de mengkom van de keukenrobot. Druk op'Start'.

  • 3 volledige eieren
  • 2 eierdooiers
  • 2.5cl melk
  • 22g poedersuiker
  • Flex Whisk

Stap 2 /11

Voeg de bloem en de gist toe aan het mengsel in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 187g bloem
  • 22g biergist
  • Dough Hook

Stap 3 /11

Voeg vervolgens de zachte boter (op kamertemperatuur gebracht) toe aan de bereiding in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’.

  • 75g boter
  • Dough Hook

Stap 4 /11

Doe het deeg in een spuitzak.

Stap 5 /11

Vul er 4 kleine ingevette metalen vormpjes mee.

Stap 6 /11

Dek af met een handdoek en laat 1 uur rijzen.

Stap 7 /11

Verwarm in een pannetje het water met de rietsuiker, de citroenschil en de rum. Zet het vuur uit voor de bereiding begint te koken en laat afkoelen.

  • 75g rietsuiker
  • 4.5cl rum
  • 30cl water
  • 2 citroenen

Stap 8 /11

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 9 /11

Bak de baba gedurende 20 minuten op 180 graden in de oven.

Stap 10 /11

Laat de baba lichtjes afkoelen tot hij nog warm is. Dompel hem vervolgens in het gearomatiseerde water zodat hij de smaken kan opnemen.

Stap 11 /11

De baba kan in de siroop 1 week in de koelkast bewaard worden. Hij kan in zijn geheel gegeten worden of doormidden gesneden met slagroom.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228