BBQ eendenborstfilet in Chinese stijl met witte rijst.
Moulinex
Recept door Moulinex

BBQ eendenborstfilet in Chinese stijl met witte rijst.

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 12u 45min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    12u
  • Afkoeltijd
    35min

Ingrediënten

4 personen

  • 2 Eendenborstfilets

  • Voor de marinade:

  • 11 cl Oestersaus

  • 9 cl Sojasaus

  • 0.5 el Vier kruidenpoeder

  • 3 el Honing

  • 1 el Knoflookpoeder

  • Voor de saus:

  • 3 el Honing

  • 13 cl Water

  • 0.5 el Vier kruidenpoeder

  • Voor de rijst:

  • 250 g Jasmijnrijst

  • 25 cl Water

  • 1 el Olijfolie

  • 0.5 tl Zout

Bereiding

Stap 1 /8

Dep de eendenborstfilets droog. Meng in een ondiepe schaal de oestersaus, sojasaus, quatre épices, honing en knoflookpoeder. Leg de eendenborstfilets in de saus, met het vel naar boven. Dek af en laat een nacht rusten in de koelkast.

  • 2 Eendenborstfilets
  • 11cl Oestersaus
  • 9cl Sojasaus
  • 0.5el Vier kruidenpoeder
  • 3el Honing
  • 1el Knoflookpoeder

Stap 2 /8

Bereid de saus. Meng in een kom de honing, water en vierkuidenpoeder

  • 3el Honing
  • 13cl Water
  • 0.5el Vier kruidenpoeder

Stap 3 /8

Was de rijst een paar keer in een kom. Giet het water, de olie en het zout in een maatbeker en verwarm 3 minuten in de magnetron. Giet de rijst in een cakevorm die in kom 2 van de keukenmachine past. Giet het water erover, roer en dek af met aluminiumfolie.

  • 250g Jasmijnrijst
  • 25cl Water
  • 1el Olijfolie
  • 0.5tl Zout

Stap 4 /8

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 35 minuten aan op 180 °C. Leg de rijst op de plaat in lade 2.

Stap 5 /8

Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 6 /8

Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de eend op de plaat in lade 1, met het vel naar boven.

Stap 7 /8

Meng de rijst. Controleer of al het water is geabsorbeerd en voeg indien nodig nog 3 minuten aan de kooktijd toe. Controleer of de eend goed gaar is en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.

Stap 8 /8

Snijd de eend in plakjes en serveer direct met de saus en rijst.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228