Bûche met pistaches, rode vruchten en vanilleroom - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Bûche met pistaches, rode vruchten en vanilleroom

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 59min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    34min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 3 Eierdooiers

  • 50 g Suiker

  • 4 g Vanillestokje

  • 25 cl Melk

  • 1.5 tl Bloem

  • 1 el Maïzena

  • 250 g Rode vruchten

  • 4 Eieren

  • 15 g Pistachepasta

  • 100 g Bloem

  • 100 g Poedersuiker

  • 30 g Gesmolten boter

  • 1 tl Bakpoeder

  • Poedersuiker

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /14

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /14

Doe de eieren en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4 Eieren
  • 100g Poedersuiker
  • Gebakset

Stap 3 /14

Voeg de pistachepasta toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 15g Pistachepasta
  • Gebakset

Stap 4 /14

Doe het beslag in een slakom.

Stap 5 /14

Voeg geleidelijk aan de bloem, het gezeefde bakpoeder en de gesmolten boter toe met behulp van een spatel.

  • 100g Bloem
  • 30g Gesmolten boter
  • 1tl Bakpoeder

Stap 6 /14

Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm.

Stap 7 /14

Zet een twintigtal minuten in de oven.

Stap 8 /14

Haal de biscuit uit de oven en stort onmiddelijk uit op een vochtige keukenhanddoek. Verwijder het bakpapier en rol de biscuit op met behulp van de keukenhanddoek. Laat afkoelen.

Stap 9 /14

Was en droog de keukenmachine.

Stap 10 /14

Doe de eierdooiers, het vanillestokje en de suiker in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3 Eierdooiers
  • 50g Suiker
  • 4g Vanillestokje
  • Klopper

Stap 11 /14

Voeg de maïzena en de bloem toe en giet de melk erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl Melk
  • 1.5tl Bloem
  • 1el Maïzena
  • Klopper

Stap 12 /14

Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Stap 13 /14

Verdeel de room over de biscuit en beleg met de vruchten. Rol de biscuit zachtjes op.

  • 250g Rode vruchten

Stap 14 /14

Bestrooi met poedersuiker en werk af met de vruchten.

  • Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228