- Homepage
- Recipe Details Page
Bûche met pistaches, rode vruchten en vanilleroom
- Totale tijd 59min
- 25min
Voorbereidingstijd - 34min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
3 Eierdooiers
50 g Suiker
4 g Vanillestokje
25 cl Melk
1.5 tl Bloem
1 el Maïzena
250 g Rode vruchten
4 Eieren
15 g Pistachepasta
100 g Bloem
100 g Poedersuiker
30 g Gesmolten boter
1 tl Bakpoeder
Poedersuiker
Accessoires
Klopper Gebakset
Bereiding
Stap 1 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /14
Doe de eieren en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
4 Eieren 100g Poedersuiker
Gebakset
Stap 3 /14
Voeg de pistachepasta toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
15g Pistachepasta
Gebakset
Stap 4 /14
Doe het beslag in een slakom.
Stap 5 /14
Voeg geleidelijk aan de bloem, het gezeefde bakpoeder en de gesmolten boter toe met behulp van een spatel.
100g Bloem 30g Gesmolten boter 1tl Bakpoeder
Stap 6 /14
Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm.
Stap 7 /14
Zet een twintigtal minuten in de oven.
Stap 8 /14
Haal de biscuit uit de oven en stort onmiddelijk uit op een vochtige keukenhanddoek. Verwijder het bakpapier en rol de biscuit op met behulp van de keukenhanddoek. Laat afkoelen.
Stap 9 /14
Was en droog de keukenmachine.
Stap 10 /14
Doe de eierdooiers, het vanillestokje en de suiker in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
3 Eierdooiers 50g Suiker 4g Vanillestokje
Klopper
Stap 11 /14
Voeg de maïzena en de bloem toe en giet de melk erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25cl Melk 1.5tl Bloem 1el Maïzena
Klopper
Stap 12 /14
Laat de banketbakkersroom afkoelen.
Stap 13 /14
Verdeel de room over de biscuit en beleg met de vruchten. Rol de biscuit zachtjes op.
250g Rode vruchten
Stap 14 /14
Bestrooi met poedersuiker en werk af met de vruchten.
Poedersuiker