Bûche met pistaches, rode vruchten en vanilleroom
Moulinex
Recept door Moulinex

Bûche met pistaches, rode vruchten en vanilleroom

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 59min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    34min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 4 eieren

  • 15 g pistachepasta

  • 100 g bloem

  • 100 g poedersuiker

  • 30 g gesmolten boter

  • 5 g bakpoeder

  • 25 cl melk

  • 4 g vanillestokje

  • 50 g suiker

  • 3 eierdooiers

  • 8 g bloem

  • 15 g maïzena

  • 250 g rode vruchten (frambozen, aalbessen...)

  • 45 g poedersuiker

Accessoires

  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /14

*Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /14

*Doe de eieren en de poedersuiker in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4 eieren
  • 100g poedersuiker

Stap 3 /14

*Voeg de pistachepasta toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 15g pistachepasta

Stap 4 /14

*Doe het beslag in een slakom.

Stap 5 /14

*Voeg geleidelijk aan de bloem, het gezeefde bakpoeder en de gesmolten boter toe met behulp van een spatel.

  • 100g bloem
  • 30g gesmolten boter
  • 5g bakpoeder

Stap 6 /14

*Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm.

Stap 7 /14

*Zet een twintigtal minuten in de oven.

Stap 8 /14

*Haal de biscuit uit de oven en stort onmiddelijk uit op een vochtige keukenhanddoek. Verwijder het bakpapier en rol de biscuit op met behulp van de keukenhanddoek.

Stap 9 /14

*Laat afkoelen. Was en droog de keukenmachine.

Stap 10 /14

*Doe de eierdooiers, het vanillestokje en de suiker in de kom van de keukenmachine met klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4g vanillestokje
  • 50g suiker
  • 3 eierdooiers
  • Klopper

Stap 11 /14

*Voeg de maïzena en de bloem toe en giet de melk erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl melk
  • 8g bloem
  • 15g maïzena
  • Klopper

Stap 12 /14

*Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Stap 13 /14

*Verdeel de room over de biscuit en beleg met de vruchten. Rol de biscuit zachtjes op.

  • 250g rode vruchten (frambozen, aalbessen...)

Stap 14 /14

*Bestrooi met poedersuiker en werk af met de vruchten.

  • 250g rode vruchten (frambozen, aalbessen...)
  • 45g poedersuiker

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228