Bénédict eieren - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Bénédict eieren

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 34min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    29min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 0.5 el Citroensap

  • 1.5 cl Water

  • 1 Eidooiers

  • 62.5 g Boter

  • 0.5 snuifje Zout

  • Water

  • 1 Croissant

  • 2 Eieren

  • 4 sneetje Spek

  • 6 Asperges

  • Zout, peper

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /7

Giet het citroensap, het water, de eidooiers, het zout en de gehakte boter in de mengkom met de mixer eraan. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 0.5el Citroensap
  • 1.5cl Water
  • 1 Eidooiers
  • 62.5g Boter
  • 0.5snuifje Zout
  • Klopper

Stap 2 /7

Zet de saus apart in een bak. Was en droog de kom van de mixer.

Stap 3 /7

Giet 0,7 L water in de mixerkom.

  • Water

Stap 4 /7

Plaats het stoommandje in de mengkom en voeg de asperges toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 6 Asperges
  • Stoommandje

Stap 5 /7

Haal de asperges uit de stoommand en leg ze in de eieren. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 2 Eieren
  • Stoommandje

Stap 6 /7

Laat de eieren onder koud water lopen en pel ze. Zet opzij.

Stap 7 /7

Serveer de ene helft van de croissant met het spek, de asperges en de zachtgekookte eieren, en besprenkel met de saus. Breng op smaak met zout en peper.

  • 1 Croissant
  • 4sneetje Spek
  • Zout, peper