Ayurvedische kitchari
- Totale tijd 19min
- 10min
Voorbereidingstijd - 9min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
75 g Rijst
50 g Rode linzen
3 Geschilde wortelen, in stukjes gesneden
0.5 Gepelde, fijngesnipperde ui
1 teentje Gepelde, fijngehakte knoflook
0.5 tl Mosterdzaadjes
0.5 tl Geraspte verse gember
0.5 tl Kurkumapoeder
0.5 el Olijfolie
35 cl Groentebouillon
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten voor.
Stap 2 /7
Pel de ui en snipper hem fijn.
Stap 3 /7
Giet de olie in de kuip en meng.
Stap 4 /7
Bak de ui, de knoflook, de wortelen, het mosterdzaad, de kurkuma en de gember 5 minuten.
Stap 5 /7
Voeg de rijst en de linzen toe. Giet de bouillon erbij.
Stap 6 /7
Snelkookfunctie
Stap 7 /7
Meng goed en dien onmiddellijk op.