- Homepage
- Recipe Details Page
Ayurvedische kitchari
- Totale tijd 19min
- 10min
Voorbereidingstijd - 9min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
75 g Rijst
50 g Rode linzen
3 Geschilde wortelen, in stukjes gesneden
0.5 Gepelde, fijngesnipperde ui
1 teentje Gepelde, fijngehakte knoflook
0.5 tl Mosterdzaadjes
0.5 tl Geraspte verse gember
0.5 tl Kurkumapoeder
0.5 el Olijfolie
35 cl Groentebouillon
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten voor.
75g Rijst 50g Rode linzen 3 Geschilde wortelen, in stukjes gesneden 0.5 Gepelde, fijngesnipperde ui 1teentje Gepelde, fijngehakte knoflook 0.5tl Mosterdzaadjes 0.5tl Geraspte verse gember 0.5tl Kurkumapoeder 0.5el Olijfolie 35cl Groentebouillon
Stap 2 /7
Pel de ui en snipper hem fijn.
0.5 Gepelde, fijngesnipperde ui
Stap 3 /7
Giet de olie in de kuip en meng.
0.5el Olijfolie
Stap 4 /7
Bak de ui, de knoflook, de wortelen, het mosterdzaad, de kurkuma en de gember 5 minuten.
3 Geschilde wortelen, in stukjes gesneden 0.5 Gepelde, fijngesnipperde ui 1teentje Gepelde, fijngehakte knoflook 0.5tl Mosterdzaadjes 0.5tl Geraspte verse gember 0.5tl Kurkumapoeder
Stap 5 /7
Voeg de rijst en de linzen toe. Giet de bouillon erbij.
75g Rijst 50g Rode linzen 35cl Groentebouillon
Stap 6 /7
Snelkookfunctie
Stap 7 /7
Meng goed en dien onmiddellijk op.