Aubergines op Parmezaanse wijze
- Totale tijd 46min
- 10min
Voorbereidingstijd - 36min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
40 g Ajuin
2 g Look
5 cl Olijfolie
170 g Tomatenpuree
10 g Tomatenconcentraat
1 tl Oregano
200 g Aubergines
20 g Parmezaanse kaas
40 g Mozzarella
40 g Paneermeel
Olie
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /13
Weeg de Parmezaanse kaas, de mozzarella en het paneermeel af. Zet aan de kant in kommetjes.
Stap 3 /13
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Zet het even apart.
Stap 4 /13
Bak de aubergineschijfjes een paar minuten in een pan.
Stap 5 /13
Laat even uitlekken op keukenpapier.
Stap 6 /13
Doe de gepelde ajuin en look in grove stukken in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /13
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /13
Voeg de tomatenpulp, het tomatenconcentraat en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 9 /13
Meng door elkaar met een spatel.
Stap 10 /13
Smeer een gratineerschaal in met olie.
Stap 11 /13
Leg er een laag aubergines op en bedek met tomatensaus. Herhaal de handeling tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
Stap 12 /13
Voeg de Parmezaanse kaas en de in plakjes gesneden mozzarella toe. Bedek met paneermeel.
Stap 13 /13
Zet 30 minuten in de oven.