Asperges op Vlaamse wijze
Moulinex
Recept door Moulinex

Asperges op Vlaamse wijze

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 26min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    21min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 250 g Witte asperges

  • 2 Eieren

  • 60 g Boter

  • 10 takje Bladpeterselie

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /7

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 2 /7

Doe de het stoommandje in de keukenmachine. Voeg de geschilde en gehalveerde asperges en de eieren toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Witte asperges
  • 2 Eieren
  • Stoommandje

Stap 3 /7

Leg de asperges op borden en was de kom.

Stap 4 /7

Doe de in blokjes gesneden boter in de kom met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 60g Boter
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /7

Pel de eieren.

  • 2 Eieren

Stap 6 /7

Doe de hardgekookte eieren en de peterselie bij de boter in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 10takje Bladpeterselie
  • Zout
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /7

Verdeel dit mengsel over de asperges en dien meteen op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228