Artisjokken met citroen en kruiden
- Totale tijd 58min
- 20min
Voorbereidingstijd - 38min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 bladje Artisjok
1 el Olijfolie
50 g Paneermeel
20 g Geraspte Parmezaanse kaas
2 Look
1 zeste Citroen
2 el Fijngehakte verse peterselie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /8
Hak de peterselie fijn.
Stap 3 /8
Doe de artisjokken zonder de steel, het loof en de eerste blaadjes in het mandje.
Stap 4 /8
Doe 25 cl water in de pan. Zet het mandje in de kom.
Stap 5 /8
Stoomboost koken.
Stap 6 /8
Verwijder het stoommandje. Was de kom en droog af.
Stap 7 /8
Voeg de olie, het paneermeel, de parmezaan, de look en de zeste toe. Breng het op smaak met zout en peper. Laat al roerend 8 minuten bakken. Voeg de peterselie toe.
Stap 8 /8
Bestrooi de artisjokken met paneermeel en dien op met partjes citroen.