- Homepage
- Recipe Details Page
Arrabiatasaus met spekjes
- Totale tijd 47min
- 10min
Voorbereidingstijd - 37min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Gerookte spekblokjes HERTA
800 Zeer rijpe tomaten
70 g Tomatenconcentraat
1 el Maizena
1 tl Pikante peper
1 Paprikapoeder
50 ml Olijfolie
2 Look
1 Ui
2 el Basilicum, fijngesneden
10 Bruine suiker
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Pel de ui en snijd hem in grove stukken, pel het knoflookteentje.Doe de ui en knoflook in de keukenrobot met het ultrablade hakmes en mix door op 'Start' te drukken.
2 Look 1 Ui
Ultrablade hakmes
Stap 2 /5
Doe de olijfolie en bruine suiker erbij en laat gaar worden door op 'Start' te drukken.
50ml Olijfolie 10 Bruine suiker
Stap 3 /5
Verwijder het steeltje van de tomaten en snijd ze in 4, doe ze in de kom, voeg het tomatenconcentraat toe en strooi de maïzena erover. Laat de tomaten zonder de stoomdop stoven door op 'Start' te drukken.
800 Zeer rijpe tomaten 70g Tomatenconcentraat 1el Maizena
Stap 4 /5
Plaats de stoomdop erop en druk op 'Start'.
Stap 5 /5
Voeg het pepertje en paprikapoeder toe.Voeg het spek toe en ga verder met het koken door op 'Start' te drukken (verleng de kooktijd afhankelijk van de textuur).Voeg de gehakte basilicum toe vlak voor het opdienen.
300g Gerookte spekblokjes HERTA 1tl Pikante peper 1 Paprikapoeder 2el Basilicum, fijngesneden Zout Peper