- Homepage
- Recipe Details Page
Arrabiatasaus met spekblokjes
- Totale tijd 47min
- 10min
Voorbereidingstijd - 37min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Gerookte spekblokjes
800 g Tomaten
70 g Tomatenconcentraat
15 g Maïzena
3 g Sterke chilipeper
15 g Paprikapoeder
5 cl Olijfolie
6 g Look
110 g Ajuin
30 g Basilicum
10 g Bruine suiker
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de gepelde ajuin en look in grove stukken in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
6g Look 110g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 2 /8
Voeg de olijfolie en de bruine suiker toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
5cl Olijfolie 10g Bruine suiker
Ultrablade hakmes
Stap 3 /8
Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze in 4 stukken.
800g Tomaten
Stap 4 /8
Doe het in de kom van de keukenmachine met het tomatenconcentraat. Strooi er de maïzena over. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
70g Tomatenconcentraat 15g Maïzena
Ultrablade hakmes
Stap 5 /8
Bevestig de vulstop en druk op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 6 /8
Voeg het chilipoeder en het paprikapoeder toe.
3g Sterke chilipeper 15g Paprikapoeder
Stap 7 /8
Voeg de spekblokjes toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'. Verleng de kooktijd in functie van de textuur.
300g Gerookte spekblokjes
Stap 8 /8
Voeg wat gehakte basilicum toe bij het opdienen.
30g Basilicum