Arancini
Moulinex
Recept door Moulinex

Arancini

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 20min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    45min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Ui

  • 1 el Olijfolie

  • 100 g Risotto

  • 0.5 l Groentebouillon

  • 115 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 Ei

  • 90 g Paneermeel

Bereiding

Stap 1 /5

Pel en snijd de ui in ringen. Giet de olijfolie in een koekenpan en fruit de uiringen tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en laat nog 1 minuten koken. Giet de helft van de bouillon erbij en laat dit al roerend door de rijst absorberen. Voeg de resterende bouillon toe en herhaal tot de rijst gaar is. Roer de parmezaan erdoor en meng goed. Laat de risotto afkoelen tot kamertemperatuur.

  • 1 Ui
  • 1el Olijfolie
  • 100g Risotto
  • 0.5l Groentebouillon
  • 115g Geraspte Parmezaanse kaas

Stap 2 /5

Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Draai van de risotto balletjes van ongeveer 3 cm. Haal de balletjes door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel en zet 45 minuten apart in de koelkast.

  • 1 Ei
  • 90g Paneermeel

Stap 3 /5

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Bedek de plaat van lade 1 met aluminiumfolie en verdeel er de gehaktballetjes over. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Bedek de plaat van lade 2 met aluminiumfolie en verdeel er de gehaktballetjes over. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 4 /5

Draai de gehaktballetjes halverwege het kookproces om.

Stap 5 /5

Serveer zo of met een rode of groene pestosaus.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228