Arancini risottokroketjes
- Totale tijd 1u 6min
- 20min
Voorbereidingstijd - 46min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
300 g Koude klassieke risotto
300 g Rundvlees
110 g Ajuin
3 g Look
1.5 cl Olijfolie
500 g Tomatenpuree
30 g Tomatenconcentraat
1 el Oregano
250 g Mozzarella
1 Ei
Zout
100 g Bloem
2 Eieren
100 g Paneermeel
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Plan een risotto de dag tevoren of gebruik restjes risotto. Meng met een ei in een apart kommetje. Zet in de koelkast.
Stap 2 /13
Snijd de mozzarella in blokjes van 2 cm. Zet in de koelkast.
Stap 3 /13
Snijd het vlees in blokjes. Doe het in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /13
Zet de bereiding aan de kant.
Stap 5 /13
Doe de gepelde en in stukjes gesneden ajuin en look in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /13
Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /13
Voeg het vlees, de tomatenpuree, het tomatenconcentraat en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /13
Laat afkoelen.
Stap 9 /13
Maak bolletjes met de risotto door in het midden wat saus en een blokje mozzarella te leggen.
Stap 10 /13
Klop de eieren op.
Stap 11 /13
Maak de kom schoon. Weeg de bloem en het paneermeel af maar meng niet. Haal elk balletje door de meel, de geklopte eieren en tot slot het paneermeel.
Stap 12 /13
Laat ze 5 minuten bakken in een friteuse.
Stap 13 /13
Dien onmiddellijk op met de resterende saus.