Arancini risottokroketjes
Moulinex
Recept door Moulinex

Arancini risottokroketjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 6min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    46min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g Koude klassieke risotto

  • 300 g Rundvlees

  • 110 g Ajuin

  • 3 g Look

  • 1.5 cl Olijfolie

  • 500 g Tomatenpuree

  • 30 g Tomatenconcentraat

  • 1 el Oregano

  • 250 g Mozzarella

  • 1 Ei

  • Zout

  • 100 g Bloem

  • 2 Eieren

  • 100 g Paneermeel

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /13

Plan een risotto de dag tevoren of gebruik restjes risotto. Meng met een ei in een apart kommetje. Zet in de koelkast.

  • 300g Koude klassieke risotto
  • 1 Ei

Stap 2 /13

Snijd de mozzarella in blokjes van 2 cm. Zet in de koelkast.

  • 250g Mozzarella

Stap 3 /13

Snijd het vlees in blokjes. Doe het in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Rundvlees
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /13

Zet de bereiding aan de kant.

Stap 5 /13

Doe de gepelde en in stukjes gesneden ajuin en look in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 110g Ajuin
  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /13

Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1.5cl Olijfolie
  • Menger

Stap 7 /13

Voeg het vlees, de tomatenpuree, het tomatenconcentraat en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 500g Tomatenpuree
  • 30g Tomatenconcentraat
  • 1el Oregano
  • Zout
  • Menger

Stap 8 /13

Laat afkoelen.

Stap 9 /13

Maak bolletjes met de risotto door in het midden wat saus en een blokje mozzarella te leggen.

Stap 10 /13

Klop de eieren op.

  • 2 Eieren

Stap 11 /13

Maak de kom schoon. Weeg de bloem en het paneermeel af maar meng niet. Haal elk balletje door de meel, de geklopte eieren en tot slot het paneermeel.

  • 100g Bloem
  • 100g Paneermeel

Stap 12 /13

Laat ze 5 minuten bakken in een friteuse.

Stap 13 /13

Dien onmiddellijk op met de resterende saus.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228