- Homepage
- Recipe Details Page
Arancini risottokroketjes
- Totale tijd 1u 6min
- 20min
Voorbereidingstijd - 46min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Koude klassieke risotto
300 g Rundvlees
110 g Ajuin
3 g Look
1.5 cl Olijfolie
500 g Tomatenpuree
30 g Tomatenconcentraat
1 el Oregano
250 g Mozzarella
1 Ei
Zout
100 g Bloem
2 Eieren
100 g Paneermeel
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /13
Plan een risotto de dag tevoren of gebruik restjes risotto. Meng met een ei in een apart kommetje. Zet in de koelkast.
300g Koude klassieke risotto 1 Ei
Stap 2 /13
Snijd de mozzarella in blokjes van 2 cm. Zet in de koelkast.
250g Mozzarella
Stap 3 /13
Snijd het vlees in blokjes. Doe het in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
300g Rundvlees
Ultrablade hakmes
Stap 4 /13
Zet de bereiding aan de kant.
Stap 5 /13
Doe de gepelde en in stukjes gesneden ajuin en look in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
110g Ajuin 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 6 /13
Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1.5cl Olijfolie
Menger
Stap 7 /13
Voeg het vlees, de tomatenpuree, het tomatenconcentraat en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
500g Tomatenpuree 30g Tomatenconcentraat 1el Oregano Zout
Menger
Stap 8 /13
Laat afkoelen.
Stap 9 /13
Maak bolletjes met de risotto door in het midden wat saus en een blokje mozzarella te leggen.
Stap 10 /13
Klop de eieren op.
2 Eieren
Stap 11 /13
Maak de kom schoon. Weeg de bloem en het paneermeel af maar meng niet. Haal elk balletje door de meel, de geklopte eieren en tot slot het paneermeel.
100g Bloem 100g Paneermeel
Stap 12 /13
Laat ze 5 minuten bakken in een friteuse.
Stap 13 /13
Dien onmiddellijk op met de resterende saus.