Appelterrine
- Totale tijd 1u 8min
- 10min
Voorbereidingstijd - 58min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
80 g Boter
60 g Suiker
2 Eieren
160 g Bloem
1 zakje Vanillesuiker
1 zakje Bakpoeder
1 tl Kaneel
2 Appels
12 cl Melk
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier in een cakevorm.
Stap 2 /7
Plaats de groentensnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden in de kom van de keukenmachine. Voeg de geschilde, ontpitte en in kwartjes gesneden appels toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 3 /7
Zet het even apart.
Stap 4 /7
Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de eieren toe door de vulstop en voeg vervolgens de melk toe.
Stap 5 /7
Voeg de bloem, de kaneel en de gist toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 6 /7
Giet de bereiding in een kommetje met de appels.
Stap 7 /7
Doe de bereiding in de cakevorm en zet gedurende 55 minuten in de oven. Laat afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.