- Homepage
- Recipe Details Page
Appelterrine
- Totale tijd 1u 8min
- 10min
Voorbereidingstijd - 58min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
130 g Boter
100 g Suiker
3 Eieren
250 g Bloem
1 zakje Vanillesuiker
1 zakje Bakpoeder
1 tl Kaneel
3 Appel
20 cl Melk
Bereiding
Stap 1 /6
De oven voorverwarmen op 180°C. Leg bakpapier in de cakevorm.
Stap 2 /6
Schil de appels en snij ze in kwartjes. Verwijder de zaden. Breng in de mixerkom met het accessoire voor het snijden van groenten de schijf voor dunne sneetjes aan. Voeg de appels toe, vergrendel het deksel en druk op ‘Start’. Zet de appels opzij.
3 Appel
Stap 3 /6
Voeg boter, suiker en vanillesuiker toe aan de mixerkom met bevestigde garde. Vergrendel het deksel en druk op ‘Start’. Voeg de eieren één voor één toe door het deksel. Voeg daarna de melk toe.
130g Boter 100g Suiker 3 Eieren 1zakje Vanillesuiker 20cl Melk
Stap 4 /6
Voeg bloem, kaneel en gist toe. Vergrendel het deksel en druk op ‘Start’.
250g Bloem 1zakje Bakpoeder 1tl Kaneel
Stap 5 /6
Giet het mengsel in een kom bij de appels.
3 Appel
Stap 6 /6
Giet het mengsel in de cakevorm en bak gedurende 55 minuten. Laten afkoelen alvorens uit de vorm te verwijderen.