- Homepage
- Recipe Details Page
Appeltaart
- Totale tijd 1u 25min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 10min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
5 eieren
200 g boter
200 g poedersuiker
7 g bakpoeder
300 g bloem
1 snuifje fijn zout
2 g vanillestokje
728 g Golden appels
*Kaneelpoeder
*Poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /14
*Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 2 /14
*Vet een springvorm in met boter en bestrooi met suiker.
Stap 3 /14
*Bevestig de garde in de kom en voeg de boter toe.
200g boter
Stap 4 /14
*Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg het zout, de vanille en de suiker toe als u de melding hoort. Voeg de eieren één per één toe als u de tweede melding hoort.
5 eieren 200g poedersuiker 1snuifje fijn zout 2g vanillestokje
Stap 5 /14
*Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
7g bakpoeder 300g bloem
Stap 6 /14
*Zet de bereiding aan de kant.
Stap 7 /14
*Snijd de appels in kwartjes en verwijder de pitjes.
728g Golden appels
Stap 8 /14
*Meng ze met de kaneel.
728g Golden appels *Kaneelpoeder
Stap 9 /14
*Leg ze netjes in de bakvorm. Vul indien nodig de lege plekjes op met fijngehakte appels.
728g Golden appels
Stap 10 /14
*Giet de bereiding over de appels heen.
Stap 11 /14
*Zet ongeveer 50 minuten in de oven.
Stap 12 /14
*Laat enkele minuten afkoelen.
Stap 13 /14
*Ontvorm en bestrooi met poedersuiker.
*Poedersuiker
Stap 14 /14
*Dien de taart lauwwarm op.