Amok van zeeduivel - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Amok van zeeduivel

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 21min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    6min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 300 g Zeeduivelfilet in stukken van ongeveer 50 g

  • 2 steel Citroengras, in stukjes van 2 tot 3 cm

  • 1 Sjalotje(s), gepeld en in vieren gesneden

  • 1 Kleine chilipeper, ontpit (handen goed wassen)

  • 1.5 cm Galanga (of gember), gepeld en in blokjes gesneden

  • 1 tl Schil van combawa (of limoen)

  • 10 cl Kokoscrème (of kokosmelk)

  • 1 el Gegrilde en gezouten pinda's, grof gehakt

  • 1.5 el Nuoc mam

  • 1 el Schone, gesneden Thaise basilicum

Bereiding

Stap 1 /7

Maak de ingrediënten klaar.

Stap 2 /7

Was en snijd de Thaise basilicum (of standaard basilicum).

Stap 3 /7

Marineer de vis in de nuoc-mam. Mix (of hak in de vijzel) het citroengras, de sjalot, chili, galanga en schil van combawa.

Stap 4 /7

Rooster de pinda's. Haal uit de pan en leg apart. Leg een groot vel bakpapier in de mand. Giet de crème erin.

Stap 5 /7

Haal elk stuk vis door het mengsel en voeg toe. Sluit het bakpapier. Leg in de kuip op 200 ml water.

Stap 6 /7

Kooktijd onder druk

Stap 7 /7

Verwijder de vis. Filter de saus en voeg de vis toe. Garneer met pinda's en basilicum.

Vergelijkbare recepten

Moulinex
Moulinex
40min

Blanquette van zeeduivel

ratings.NaN

Amok van zeeduivel - Recepten Cookeo | Moulinex
Blanquette van zeeduivel
Moulinex
Moulinex
16min

Blanquette van zeeduivel

Beoordeling met vijf sterren (gemiddeld)

Amok van zeeduivel - Recepten Cookeo | Moulinex
Blanquette van zeeduivel
Moulinex
Moulinex
30min

Tajine van zeeduivel

ratings.NaN

Amok van zeeduivel - Recepten Cookeo | Moulinex
Tajine van zeeduivel
Moulinex
Moulinex
21min

Osso bucco van zeeduivel

ratings.0

Amok van zeeduivel - Recepten Cookeo | Moulinex
Osso bucco van zeeduivel