Amok van zeeduivel
- Totale tijd 21min
- 15min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
2 personen
300 g Zeeduivelfilet in stukken van ongeveer 50 g
2 steel Citroengras, in stukjes van 2 tot 3 cm
1 Sjalotje(s), gepeld en in vieren gesneden
1 Kleine chilipeper, ontpit (handen goed wassen)
1.5 cm Galanga (of gember), gepeld en in blokjes gesneden
1 tl Schil van combawa (of limoen)
10 cl Kokoscrème (of kokosmelk)
1 el Gegrilde en gezouten pinda's, grof gehakt
1.5 el Nuoc mam
1 el Schone, gesneden Thaise basilicum
Bereiding
Stap 1 /7
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /7
Was en snijd de Thaise basilicum (of standaard basilicum).
Stap 3 /7
Marineer de vis in de nuoc-mam. Mix (of hak in de vijzel) het citroengras, de sjalot, chili, galanga en schil van combawa.
Stap 4 /7
Rooster de pinda's. Haal uit de pan en leg apart. Leg een groot vel bakpapier in de mand. Giet de crème erin.
Stap 5 /7
Haal elk stuk vis door het mengsel en voeg toe. Sluit het bakpapier. Leg in de kuip op 200 ml water.
Stap 6 /7
Kooktijd onder druk
Stap 7 /7
Verwijder de vis. Filter de saus en voeg de vis toe. Garneer met pinda's en basilicum.