Amok van zeeduivel
Moulinex
Recept door Moulinex

Amok van zeeduivel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 21min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    6min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 300 g Zeeduivelfilet in stukken van ongeveer 50 g

  • 2 steel Citroengras, in stukjes van 2 tot 3 cm

  • 1 Sjalotje(s), gepeld en in vieren gesneden

  • 1 Kleine chilipeper, ontpit (handen goed wassen)

  • 1.5 cm Galanga (of gember), gepeld en in blokjes gesneden

  • 1 tl Schil van combawa (of limoen)

  • 10 cl Kokoscrème (of kokosmelk)

  • 1 el Gegrilde en gezouten pinda's, grof gehakt

  • 1.5 el Nuoc mam

  • 1 el Schone, gesneden Thaise basilicum

Bereiding

Stap 1 /7

Maak de ingrediënten klaar.

Stap 2 /7

Was en snijd de Thaise basilicum (of standaard basilicum).

Stap 3 /7

Marineer de vis in de nuoc-mam. Mix (of hak in de vijzel) het citroengras, de sjalot, chili, galanga en schil van combawa.

Stap 4 /7

Laat de pinda's licht kleuren. Haal uit de pan en zet apart. Leg een groot vel bakpapier in de mand. Giet de crème erin.

Stap 5 /7

Haal elk stuk vis door het mengsel en voeg toe. Sluit het bakpapier. Leg in de kuip op 200 ml water.

Stap 6 /7

Kooktijd onder druk

Stap 7 /7

Verwijder de vis. Filter de saus en voeg de vis toe. Garneer met pinda's en basilicum.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228