- Homepage
- Recipe Details Page
Amok van zeeduivel
- Totale tijd 25min
- 15min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (16)
Cookeo+ Connect CE857800 Multicooker Cookeo Touch Pro CE943410 Intelligente hogedruk multicooker - 13 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd - Ingebouwde keukenweegschaal Cookeo Touch Wifi CE912411 Intelligente hogedruk multicooker - 13 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Cookeo Touch Wifi CE902800 Intelligente hogedruk multicooker - 13 programma's - Oneindig aantal recepten - Geconnecteerd Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
300 g zeeduivelfilets in blokjes van ongeveer 50 g gesneden
2 sprieten citroengras gesneden in stukken van 2 tot 3 cm
1 geschilde sjalot, in vier gesneden
1 kleine spaanse peper, ontpit (handen nadien goed wassen)
1.5 geschilde galanga (on anders gember), in blokjes gesneden
1 tl schil van combava (of andere limoen)
10 cl kokosroom (of anders kokosmelk)
1 el gegrilde gezouten pinda's, grof gehakt
1.5 el nuoc mam
1 el thaise basilicum, gewassen (anders koriander of basilicum)
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Wassen en beitelen de thaise basilicum (anders korianders of basilicum)
Stap 3 /7
Marineer de vis in de Nuoc Mam. Mix het citroengras, de sjalot, peper, galanga en de combavazeste (of maal fijn met de stamper).
Stap 4 /7
Bak de pinda's goudbruin. Zet ze opzij. Leg een groot blad bakpapier in de mand. Giet er de room over.
Stap 5 /7
Voeg de vis toe en besprenkel elk blokje met de mix. Sluit de papillot. Leg die in de kom met 20 cl water.
Stap 6 /7
Onder druk koken
Stap 7 /7
Neem de vis eruit. Zeef de saus. Voeg de vis toe. Versier met pinda's en basilicum.