Amerikaanse zeeduivel met prei en gestoomde aardappels
Moulinex
Recept door Moulinex

Amerikaanse zeeduivel met prei en gestoomde aardappels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 20min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1u 10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 4 straaltje Zeeduivel

  • 12 Langoustines

  • 50 g Sjalotten

  • 100 g Wortel

  • 9 g Look

  • 400 g Prei

  • 40 g Cognac

  • 120 cl Water

  • 700 g Venkel

  • 700 g Aardappel

  • 10 g Maïzena

  • 2 cl Water

  • 100 g Dikke room

  • 30 g Tomatenconcentraat

  • 1 snuifje Een mespuntje cayennepeper

  • Zout

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Bereiding

Stap 1 /13

Los de maizena in een apart kommetje op in water.

  • 10g Maïzena
  • 2cl Water

Stap 2 /13

Was en snijd het preiwit in fijne schijfjes. Zet aan de kant in een kom en houd het groene gedeelte bij.

  • 400g Prei

Stap 3 /13

Doe de koppen en schelpen van de langoustines in de de kom van de keukenmachine, samen met de gepelde en doormidden gesneden sjalot, de look, de gepelde en grofgesneden wortel, de cognac, het groen van de gewassen prei en het water. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 12 Langoustines
  • 50g Sjalotten
  • 100g Wortel
  • 9g Look
  • 40g Cognac
  • 120cl Water
  • Zout

Stap 4 /13

Doe het preiwit in de externe stoomkoker met de venkelstelen. Leg de zeeduivelfilets op de middelste stoomplaat. Breng op smaak met zout.

  • 4straaltje Zeeduivel
  • 700g Venkel
  • Zout

Stap 5 /13

Filter de bereiding uit de kom om enkel 80 cl vocht over te houden.

Stap 6 /13

Druk stevig op de langoustinekoppen met een pollepel om het sap eruit te krijgen. Spoel de kom uit en plaats de menger.

  • 12 Langoustines

Stap 7 /13

Voeg de langoustinefumet toe. Plaats het interne stoommandje en doe er de geschilde en in grote blokjes gesneden aardappelen in. Sluit het deksel zonder de vulstop.

Stap 8 /13

Plaats de externe stoomkoker met de prei en bevestig de middelste stoomplaat met de zeeduivelfilets. Druk op 'Start'.

  • Menger
  • Stoommandje
  • Stoom- accessoire

Stap 9 /13

Leg de 12 gepelde langoustines naast de zeeduivel. Druk op 'Start'.

  • 12 Langoustines
  • Menger
  • Stoommandje
  • Stoom- accessoire

Stap 10 /13

Zet de externe stoomkoker en het interne stoommandje aan de kant totdat de saus klaar is.

Stap 11 /13

Filter de langoustinefumet opnieuw en spoel de kom met koud water.

Stap 12 /13

Neem de kom met de menger. Doe de verdunde maïzena erbij, samen met de dikke verse room, het tomatenconcentraat, de cayennepeper en 35 cl gefilterde langoustinefumet. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 10g Maïzena
  • 2cl Water
  • 100g Dikke room
  • 30g Tomatenconcentraat
  • 1snuifje Een mespuntje cayennepeper
  • Menger

Stap 13 /13

Dien onmiddellijk op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228