- Homepage
- Recipe Details Page
Amerikaanse zeeduivel met prei en gestoomde aardappels
- Totale tijd 1u 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
4 straaltje Zeeduivel
12 Langoustines
50 g Sjalotten
100 g Wortel
9 g Look
400 g Prei
40 g Cognac
120 cl Water
700 g Venkel
700 g Aardappel
10 g Maïzena
2 cl Water
100 g Dikke room
30 g Tomatenconcentraat
1 snuifje Een mespuntje cayennepeper
Zout
Accessoires
Menger Stoommandje Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /13
Los de maizena in een apart kommetje op in water.
10g Maïzena 2cl Water
Stap 2 /13
Was en snijd het preiwit in fijne schijfjes. Zet aan de kant in een kom en houd het groene gedeelte bij.
400g Prei
Stap 3 /13
Doe de koppen en schelpen van de langoustines in de de kom van de keukenmachine, samen met de gepelde en doormidden gesneden sjalot, de look, de gepelde en grofgesneden wortel, de cognac, het groen van de gewassen prei en het water. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
12 Langoustines 50g Sjalotten 100g Wortel 9g Look 40g Cognac 120cl Water Zout
Stap 4 /13
Doe het preiwit in de externe stoomkoker met de venkelstelen. Leg de zeeduivelfilets op de middelste stoomplaat. Breng op smaak met zout.
4straaltje Zeeduivel 700g Venkel Zout
Stap 5 /13
Filter de bereiding uit de kom om enkel 80 cl vocht over te houden.
Stap 6 /13
Druk stevig op de langoustinekoppen met een pollepel om het sap eruit te krijgen. Spoel de kom uit en plaats de menger.
12 Langoustines
Stap 7 /13
Voeg de langoustinefumet toe. Plaats het interne stoommandje en doe er de geschilde en in grote blokjes gesneden aardappelen in. Sluit het deksel zonder de vulstop.
Stap 8 /13
Plaats de externe stoomkoker met de prei en bevestig de middelste stoomplaat met de zeeduivelfilets. Druk op 'Start'.
Menger Stoommandje Stoom- accessoire
Stap 9 /13
Leg de 12 gepelde langoustines naast de zeeduivel. Druk op 'Start'.
12 Langoustines
Menger Stoommandje Stoom- accessoire
Stap 10 /13
Zet de externe stoomkoker en het interne stoommandje aan de kant totdat de saus klaar is.
Stap 11 /13
Filter de langoustinefumet opnieuw en spoel de kom met koud water.
Stap 12 /13
Neem de kom met de menger. Doe de verdunde maïzena erbij, samen met de dikke verse room, het tomatenconcentraat, de cayennepeper en 35 cl gefilterde langoustinefumet. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
10g Maïzena 2cl Water 100g Dikke room 30g Tomatenconcentraat 1snuifje Een mespuntje cayennepeper
Menger
Stap 13 /13
Dien onmiddellijk op.