Amandeltaart met pruimen
Moulinex
Recept door Moulinex

Amandeltaart met pruimen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 31min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    41min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

6 personen

  • 700 g Pruimen (quetsches, Reine Claude, mirabellen)

  • 2 Eieren

  • 100 g Poedersuiker

  • 80 g Amandelpoeder

  • 60 g Zachte boter

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 250 g Tarwemeel

  • 50 g Kastanjemeel

  • 180 g Zachte boter

  • 100 g Poedersuiker

  • 1 Ei

  • 1 snuifje Zout

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /13

Was de pruimen, droog ze af, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Zet het even apart.

  • 700g Pruimen (quetsches, Reine Claude, mirabellen)

Stap 2 /13

Doe het tarwemeel, het kastanjemeel, de boter in stukken, de poedersuiker en het zout in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Tarwemeel
  • 50g Kastanjemeel
  • 180g Zachte boter
  • 100g Poedersuiker
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /13

Voeg het ei toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1 Ei
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /13

Haal het deeg uit de keukenmachine. Maak een bolletje en wikkel het in huishoudfolie.

Stap 5 /13

Laat 30 minuten rusten in de in de koelkast. Was en droog de keukenmachine.

Stap 6 /13

Doe de licht geklopte eieren, de in stukjes gesneden boter, het amandelpoeder en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 Eieren
  • 100g Poedersuiker
  • 80g Amandelpoeder
  • 60g Zachte boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /13

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 8 /13

Bestuif een werkblad met bloem. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 9 /13

Rol het zanddeeg uit en leg het taartdeeg in de vorm.

Stap 10 /13

Giet de amandelcrème over de taartbodem en leg de halve pruimen dicht tegen elkaar.

Stap 11 /13

Strooi vanillesuiker over de bovenkant.

  • 1zakje Vanillesuiker

Stap 12 /13

Zet 35 minuten in de oven.

Stap 13 /13

Laat lauwwarm alvorens op te dienen.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228